Skip Navigation Links

Müftülükten alo Fetva hattı

İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, düzenlediği basın toplantısında 'Dini ve sosyal hayatımızda diğer ay ve zamanlara oranla ramazan ayına çok

Gündem   A+a-

Müftülükten alo Fetva hattı
 
İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, düzenlediği basın toplantısında “Dini ve sosyal hayatımızda diğer ay ve zamanlara oranla ramazan ayına çok büyük değer ve önem veren şüphesiz ki; İnsanlığa rehber olan Kuran-ı Kerimin bu ayda insanlığa gönderilmesidir. Kuran ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bu zaman dilimi içerisinde olması da ramazan ayının manevi değerini yücelten sebeplerden biridir. 2011 yılı Sadaka-ı Fıtır miktarı kişi başına en az 7,5 Tl olarak tespit edilmiştir” dedi.
Kavillioğlu ayrıca müftülükte fetva hattının oluşturulduğunu belirterek vatandaşlarımız her konuda bizleri rahatlıkla arayabileceklerini ifade etti.
31 Temmuz pazar günü ilk teravih namazı kılınacağını ve 1 ağustos pazartesi günü oruçlu olunacağını belirten İskenderun İlçe müftüsü Hamdi Kavillioğlu, “Gönüllerimizin coştuğu, sahur, oruç, iftar, teravih, zekat, fitre ve sadakalarla bambaşka bir kültürün yaşandığı rahmet ayı Ramazan, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır. Her gün öğle ve teravih namazlarından önce merkez Kaptanpaşa camiinde merkezi sistemle vaaz verilecek ve Dumlupınar camiinde 10.00-11.00 saatleri arasında her gün hanım cemaate vaaz yapılacaktır. Fatih, Sakarya eski ve Teday camilerinde hatimle teravih namazı kılınacağını, tüm cami görevlilerince camilerde sabah namazından önce, ikindi namazından önce de Kaptanpaşa camiinde hafız görevlileri tarafından merkezi sistemle mukabele okunacaktır” dedi.
Kavillioğlu, “Kötü sözden, yalandan, gösterişten kaçınalım. Namaz, oruç, zekat ve benzeri ibadetlerimize daha çok özen gösterelim. Bol bol dua ve tövbe edelim. Kur'an meallerini ve tefsirlerini okuyarak ilahi tebliğin anlamını kavramaya çalışalım. İslam dinine göre, iyileşme ümidi olmayanların oruç tutamamaları gerekmektedir. Sağlığı yerinde olanın mükellefiyeti var. İyileşme ümidi varsa orucu yer, sağlığına kavuştuğunda tutar. İyileşme ümidi yoksa kalp, şeker, yüksek tansiyon hastasıysa fitresini verir” dedi.
Geçen yıl fitre miktarının en az 7 lira olduğunu, bu yıl 7 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini söyleyen Kavillioğlu, müftülükte alo fetva hattının oluşturulduğunu ve 6141156 nolu telefonunu bir şey sormak yada bilgi almak için en çok kadınların aradığını belirten Kavillioğlu, en çok nikahla alakalı sorular geldiğini paylaştı.
Personelin yüzde 80'inin yüksekokul mezunu olduğunu söyleyen Kavillioğlu, büyüklerin çocukları ibadetten soğutmamak için azarlamamasını istedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet