Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Lütfü Savaş: Stratejilerimiz Ve Politikalarımız Hazır

Meclisimizin Kasım ayında yaptığı toplantılar Hatay’a ve Hatay halkına yakışır şekilde gerçekleşti.

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU)’nun 2014 yılı Kasım ayı toplantısının 3. birleşimi 20 Kasım Perşembe günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında HBB Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

12 Kasım’da yapılan toplantıda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen “2015-2019 Yılları Stratejik Planı” komisyondan gelen raporun okunup oylanması sonucunda oy birliği ile kabul edildi. Stratejik Plan’a göre hazırlanan “2015-2016-2017 Yıllarına Ait Performans Planı” ile ilgili rapor genel kurul tarafından Stratejik Plan ile uyumlu görüldüğü için oy birliği ile kabul edildi.

HATSU’nun 2015 yılı için bütçe konusunun görüşülmesi sırasında tüm kurul görüş birliği içerisinde tutum sergiledi. HATSU’ya 301.605.000,000 liralık bütçe ayrılması tüm gruplar tarafından uygun görülerek kabul edilmesi hakkında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş görüşlerini şu şekilde belirtti:”Meclisimizin Kasım ayında yaptığı toplantılar Hatay’a ve Hatay halkına yakışır şekilde gerçekleşti. Şahsım ve halkımızın adına buradaki tüm arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim. Buradaki herkesin iyi niyetli olduğundan ve samimi davrandığından zerre şüphe duymuyorum. Hepimiz yoğun mesai harcadık; ama zaten bu halkımız için bize yakışan bir durum. Gönül isterdi ki bütçemiz sadece HATSU için değil de tüm birimlerimiz için fazla olsun; bundan dolayıdır ki biraz buruk bir sevinç yaşıyorum. Biz hizmetlerimizin kalitesini arttırmak için yurt dışı fonlarından ya da Dünya Bankası’ndan kaynak yaratmaya çalışacağız. Gelir-gider dengemizi birlik ve beraberlik içinde çalışarak sağlayacağız. Daha önceki yatırımları tamamlamak ve yeni yatırımlar yapmak için su fiyatlarında değişikliklere gitmek zorunda kaldık. Gelir-gider dengemizi sağladıktan sonra bu fiyatları yeniden düzenleriz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra iki yakamızı bir araya getirecek politikalar üretmemiz gerekiyor. Reel politikalar güdüp gerçekler ışığında adımlar atacağız.”

Su fiyatlarında yapılan değişiklikler sonrasında yeni fiyatlar şu şekilde belirlendi:

• 0-20 metreküp(20 dâhil)- 2 Türk Lirası,

• 20-35 metreküp(35 dâhil)- 3 Türk Lirası,

• 35 metreküp ve fazlası - 4 Türk Lirası.

Bütçedeki diğer maddelerin tek tek okunarak oylamaya sunulmasıyla devam eden oturum, geçen oturumda ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin oylanması ile devam etti. Gündeme alınan bütün maddeler genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi. Her yıl mayıs ve kasım ayında gerçekleştirilen HATSU Genel Kurul Toplantısı’nın 14.05.2015 Perşembe günü saat 14:00’te yapılmasına karar verilerek toplantı sonlandırıldı.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş