Skip Navigation Links

Suudi Arabistan'da bir Türk idam edildi

Suudi Arabistan'da 2007 yılında yakalanıp uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Türk vatandaşı Ali Ahmet Ağırdaş idam edildi.

Gündem   A+a-

 Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, büyük miktarda uyuşturucu hap alma suçuyla yakalanan Ali Ahmet Ağırdaş'ın bugün idam edildiğini açıkladı. Suudi Arabistan Haber Ajansı'na göre İçişleri Bakanlığı'nın verdiği idam kararı infaz edildi.

2007'de Hayer Cezaevi'ne konulan Ağırdaş, Hatay'dan çalışmak için 2006 yılında Suudi Arabistan'a gitmişti. Suudi polisi, Riyad'da bir restoranda garsonluk yapan Ağırtaş'ın 'bir uyuşturucu deposu'na yapılan baskında yakalandığını belirtmişti. Ağırdaş için 2008 yılının Mayıs ayında idam kararı verilmişti.

Suudi Arabistan'dan bağımsız kaynaklarca haber alınamadığından idam kararlarının ne kadarının infaz edildiği tam olarak bilinmiyor. Uluslararası Af Örgütü, Arabistan'ın idam cezası alanların yarısını infaz ettiği görüşünde.

Türk mahkûmlar arasında ise bazı girişimler başarılı oldu. 2009'da Allah'a küfrettiği iddiasıyla idam cezası alan Türk berber Sabri Boğday'ın Türk Dışişleri'nin girişimleriyle serbest bırakılmıştı.

Suudi Arabistan, Çin, İran ve Irak'tan sonra dünyada idam cezasının en çok uygulandığı ülkelerden. 2013'te ülkede resmi rakamlara göre 26, Uluslararası Af Örgütü'ne göreyse 79 kişinin idam cezası infaz edildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet