Skip Navigation Links

Çocukların Eğitimi Kadar Sağlıklı ve Mutlu Olmaları da Önemli..

Çocukların sağlık durumlarıyla da yakından ilgilenen idareciler, rutin sağlık kontrolleriyle de velilere destek oluyorlar..

Eğitim   A+a-

 Hatay’ın Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Batı Kent Sitesi arkasında 2014-2015 öğretim yılında faaliyete giren YAPA Çocuk Akademisi, sosyal sorumluluk projelerini ara vermeden sürdürüyor.

Çocukların yaparak, çalışarak öğrenme alanlarını ve tamamen kendi bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini kullanma alanlarını oluşturan YAPA Çocuk Akademisi, okul öncesi eğitime kazandırdığı yeni vizyonuyla velilerin takdirini topluyor.

YAPA Çocuk Akademisi’nde çocuklara; İngilizce, müzik, dans, sportif etkinlikler, satranç ve resim eğitimlerinin yanı sıra, görsel destekli ve uygulamalı deneyler yaptırılarak da yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri sağlanıyor.

 

Öğrencilerinin eğitiminin yanı sıra sağlık durumlarıyla da yakından ilgilenen idareciler, rutin sağlık kontrolleriyle de velilere destek oluyorlar.

Kış mevsimine geçiş sürecinde sağlık taramasıyla çocukların sağlık durumunu mercek altına alan YAPA Çocuk Akademisi yönetimi, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz’ı ağırladı.

Kış mevsimine geçiş sürecinde grip salgınına dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz, sağlık taramasının ardından şöyle konuştu: “2014 kış dönemindeki sağlık tarama turumuza başladık. Bu sağlık tarama turunda daha çok koruyucu önlemleri ortaya koymayı düşünüyoruz. Çünkü önümüzde grip salgını var. Bu grip salgınını önceden ön görüp ona göre çocukları koruma yöntemleri ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. Çocukların çoğunda hafif de olsa gribal enfeksiyon mevcut. Onların da önlemlerini aldıracağız bu şekilde ailelere bilgiler gönderiyoruz.” Dedi.

 

Okul Öncesi Eğitimde Vizyon Farkı..

YAPA Çocuk Akademisi Kurucu Ortağı Özlem ERDURAN İNAL, verdikleri eğitimde önceliklerini sıralarken, eğitimde çocukların yaparak, çalışarak öğrenme alanlarını ve tamamen kendi bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini kullanma alanlarını oluşturduklarına dikkat çekti.

YAPA Çocuk Akademisi Kurucu Ortağı Özlem ERDURAN İNAL yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti; “YAPA Çocuk Akademisi olarak biz eğitimde çocukların yaparak, çalışarak öğrenme alanlarını ve tamamen kendi bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini kullanma alanlarını oluşturuyoruz.

Bugün sağlık taraması günümüzü başlattık ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nden Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih YILMAZ buraya çocukları muayene etmeye geldi. Çocuklar, oldukça keyifli zaman geçirdiler. Çocuklarla ilgili bazı raporlar çıkarıldı. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne ve Doktor Salih Yılmaz’a teşekkür ediyoruz.

YAPA Çocuk Akademisi’nde yoğun bir İngilizce programımız var. Bunun yanı sıra haftanın iki günü dans derslerimiz var Ekstra satranç dersleri veriyoruz. Basketbol, jimnastik, tenis bunlarda bizim derslerimize ek olarak sunduğumuz dersler ve çocuklar gerçekten burada eğlenerek öğrenme imkanı buluyorlar. Her şeyden önce kurumumuz akademisyenler tarafından destekleniyor. Çocuklarımıza her dönem davranış MR’ı ve yetenek MR’ları çıkarıyoruz. Ve bir davranış bilimciyle çalışıyoruz Marmara Üniversitesinden Doç. Dr. Oktay AYDIN'la çalışıyoruz. Burada çocukların her alandaki aktivitelerini bizzat kendimiz gözlem yapma şansını elde ediyoruz.” Dedi.

 
 
Çocukların Eğitimi Kadar Sağlıklı ve Mutlu Olmaları da Önemli..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet