Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ata’mızı Dolmabahçe’de Andı

Hatay Büyükşehir’in Anma Etkinliği Takdir Topladı

Gündem   A+a-

 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu sene farklı bir anma etkinliğine imza attı. Başkan Savaş, ilimizi ve hemşehrilerimizi temsil ederek ATA’mızı hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’nda andı.

Başkan Savaş ve beraberindeki heyet, Anadolu’yu işgal eden dünya güçlerine karşı kazandığı zaferlerle ve yaptığı medeni devrimlerle dünyanın en büyük devlet liderlerinden biri olan Ulu Önder Atatürk’ü, hayata gözlerini kapadığı Dolmabahçe Sarayı’na giderek unutulmayacak bir şekilde andı.

Başkan Savaş, Atatürk’ün 57 yaşında hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı’nı gezerek sarayın tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ve tarihte yaptığı tüm çağdaş devrimlerin aşamaları hakkında müze sorumlularından bilgiler aldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün izleri olan bütün salonları ve odaları gezen Başkan Savaş, hayata veda ettiği odada ki yatağa karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Anma sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş,Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vatan ve Millet sevgisiyle tarihi başarılara imza atmış bir lider olduğunun altını çizerek, “Tarihin en büyük liderlerinden biri olan Atatürk kazandığı zaferler, yaptığı çağdaş değişimlerin yanında en büyük başarılarından biri de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün en büyük eseri ve aziz Türk milletiyle yazdığı bir destanın adıdır. Atamızın ilke ve devrimleri her zaman bizlere yol gösterip, güç vermeye devam edecektir” dedi.

Ayrıca Başkan Savaş, saray içinde yaptığı gezi sırasında fenalaşan bir turistin yanına giderek doktorluk mesleğini kullanarak turistin tedavisinde yardımcı oldu. Ülkemizi ziyaret eden turistler Başkan Savaş’a bu nazik davranışından dolayı teşekkür ettiler.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş