Skip Navigation Links

Kasaplar Odası Hijyene Dikkat Ediyor

İskenderun Kasaplar Odası, İskenderun genelinde faaliyet gösteren kasaplara Avrupa Birliği (AB) standardı ayarında örnek bir uygulama başlatarak, kasa

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Kasaplar Odası, İskenderun genelinde faaliyet gösteren kasaplara Avrupa Birliği (AB) standardı ayarında örnek bir uygulama başlatarak, kasaplara, beyaz iş gömleği, iş önlüğü, bone, maske ve plastik eldiven dağıttı.
Konuyla ilgili olarak Kasaplar Odası’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen, İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er, hem yeni uygulamadan söz etti hem de 2011 yılında yaptıklarından, hem de 2012 yılında yapacakları faaliyetlerden bahsetti. Başkan Mustafa Er özetle; “Oda olarak, dana ve koyun etlerinin ana parçalarını gösteren posterleri yaptırarak İskenderun ve havalisindeki kasaplarımıza dağıttık, böylece müşterilere alacakların etin neresi olduğunu öğrenmelerine katkı sağladık. Tarım Bakanlığının genelgesini oda üyelerimize izah ederek, kasapların yapmaları ve yapmamaları gereken kuralları sıraladık. İskenderun genelinde hijyenik iş gömlek ve önlüğü satan olmadığından İstanbul, Ankara, İzmir, Ankara gibi illerden numune önlük ve gömlek getirdik ve bunlardan en iyi olanları seçtik. Gömlek ve önlüklerimizi bone, ağız maskesi ve plastik eldivenle tamamlayarak, hijyenik şartlara uygun kasap profilleri oluşturma yoluna gittik. Gömlek ve önlüklerimizi üyelerimize ücret almadan dağıtmaya başlattık. Örnek uygulamamızı İskenderun’dan başlatmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah başlattığımız uygulama dalga dalga Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine yayılır. Bu işin Türkiye genelinde öncüsü olmak bizleri mutlu eder. 2013 yılında oda üyelerimizin çocuklarına eğitim bursu vermeyi planlıyoruz. Esnafımızdan aldığım gücü yine onlarla paylaşmanın hazını yaşıyorum. Be vesileyle yönetim kurulu adına, esnafımıza katkılarından dolayı sevgi ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet