Skip Navigation Links

Sık Hastalanan Çocuklara Dikkat!!!

Hatay’ın Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde 2014-2015 öğretim yılında hizmete giren YAPA Çocuk Akademisi,

Sağlık   A+a-

verdiği eğitimin kalitesinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor.

   YAPA Çocuk Akademisi Kurucusu Serap Yıldız’ın öğrenci velilerine yönelik düzenlediği “Sık hastalanan çocuk” konulu seminer velilerden büyük takdir gördü.

   İskenderun’un en gözde mekanlarından Yalı Restoran’da düzenlenen “Sık hastalanan çocuk” konulu semineri ise Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emin Turhan verdi.

   Uzman Doktor Emin Turhan, sık hastalanan çocuklarda gereksiz tedavi ve antibiyotik kullanımı konusunda velilere uyarılarda bulunurken şöyle konuştu: Özellikle çocukların sık hastalanmasıyla ilgili ailelerin çok bilindik bazen ciddi sıkıntıları oluyor tedirginlikleri oluyor. Aileleri özellikle 2-5 yaş arasında vücut soğuma sistemlerinin yeterince oluşmaması nedeniyle çocukların çok sık hastalanabileceğini bunun altında hiçbir şekilde başka şey aramanın gerekmeyeceği ama özellikle de vücut soğuma lifleri açısından geniz eti açısından alerjik hastalıklar açısından ve astım bronşit açısından çok dikkat etmeleri gerektiğini söylemek durumundayım. Çoğu çocuk enfeksiyon geçiriyor düşünülerek gereksiz yere antibiyotik alıyor gereksiz yere çok yoğun tedavi alıyor bundan dolayı çocukların gereksiz yere tedavi almasını engellemek açısından hangisinin bir enfeksiyon hangisinin gerçek bir alerjik bir problem veya geniz etine bağlı bir durum veya gerçekten bir durumun yetmezlik olduğunu ayırt etmek gerekiyor. Kreşe giden çocuklarda özellikle aşılamanın özellikle hijyenin hem kreşe giden çocuklar açısından hem orada çalışan yardım ve öğretmenler açısından el hijyeninin el yıkamanın çok önemli olduğunu söyledim bunlara dikkat etmek lazım. Özellikle immun yetmezliği açısından akraba evliliği Türkiye'de çok olduğu için immunogram a yetmezliği vücut savunma zaafları refikleri açısından Türkiye'nin en sık karşılaştığımız bir durum ve çocuklarda sadece basit bir gribal enfeksiyon nezle şeklinde değil zatüre menenjit ağrı kemik enfeksiyonlarına da sebep olabilmektedir. Bu açıdan bunların ayırdının çok iyi yapılması lazım. Aşılamanın önemini söylemek gerekiyor. 1 yaşından büyük her çocuğun mutlaka grip aşısı olması lazım ve sağlık bakanlığının uyguladığı ulusal aşı programındaki bütün aşıların muntazam bir şekilde düzenli yapılması gerekiyor bulaşıcı hastalıklardan korunması açısından. Şu andan aşılama bizim için en önemli en kurtarıcı en çok yardım edecek uygulamadır. 

 


Sık Hastalanan Çocuklara Dikkat!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet