Skip Navigation Links

Kavşak Tamam ama Köprü Kaygı Verici!

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu:

Gündem   A+a-

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu:
Kavşak amam/" target="_blank">Tamam ama Köprü Kaygı Verici!
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu, Yeni Adliye Binası ve Prime Mall kavşak çalışmalarının tamamlanmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, feyezan kanalı üzerinde bulunan köprünün aynı genişlikte olmaması ve statik ömrünü tamamlamış olmasının kaygı veici olduğunu söyledi.
Yaptığı yazılı açıklamada yapılan kavşak çalışmasının trafik akışını büyük ölçüde rahatlattığı vurgusunu yapan Seküçoğlu, altyapı ve kanal çalışmalarından da övgüyle söz ederken, İnşaat Mühendisleri Odası olarak her türlü çalışmaya katkı vermeğe hazır olduklarının altını çizdiği açıklamasının devamında şöyle dedi:


“İskenderun belediyesi tarafından E-93 Arsuz yolu üzerinde yapılan kavşak çalışmalarının tamamlanmış olması gerçekten sevindiricidir. Yapılan bu çalışmalar özellikle Antakya’dan şehre girişte ve Antakya’ya gidişte ve de özellikle yeni Adliye binası ve Prime Mall AVM’ye gelen araç trafik yoğunluğunu teknik olarak önemli ölçüde rahatlatmıştır.
Servis yollarının tamamen bitmesi ve faaliyete geçmesi ile trafik yoğunluğunun daha da rahatlayacağını umuyoruz. Ancak feyezan kanalının üzerindeki köprünün aynı yol ve servis yolları genişliğinde yapılması halinde en büyük sorun çözülmüş olacaktır. Zaten mevcut köprü statik ömrünü tamamlamış ve incelendiğinde hasarlı olduğu görülebilmektedir.
Kaldı ki bu haliyle trafik yoğunluğuna cevap verememektedir. Ayrıca başlatılmış olan kanal ve altyapı tesislerini de tamamlaması ile ileride oluşabilecek sel felaketlerinin de üstesinden gelinecektir.
Şehir içi trafiği rahatlatacak çalışmaların da ivedilik yapılması zorunlu hale gelmiştir. Zaten Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Civelek ile yapmış olduğumuz görüşmede İskenderun’u çağdaş bir şehir yapmak adına birçok projeye imza attıklarını ve bunları önümüzde ki yıllarda faaliyete geçireceklerini ifade ettiler.
İnşaat Mühendisleri Odası olarak da kendilerine teknik yönden her türlü katkıyı sağlayacağımızı ifade ettik. Bu konuda her zaman yanlarındayız. Yeter ki İskenderun hak ettiği hizmetleri alsın. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bu faaliyetleri hayata geçiren Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Civelek’i bu çalışmalara yoğun bir şekilde katkı sağlayan Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Sn. Ali Hıdır Köseoğlu, Altyapı çalışmalarını bizzat yürüten Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Sn. Safa Buran’ı, Sular İdaresi Müdürü İnşaat Mühendisi Sn. Garip Bey’i, Altyapıdan sorumlu İnşaat Mühendisi Sn. Ahmet Deveci ve diğer tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını bekliyoruz.”

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet