Skip Navigation Links

Azganlık Tosyalı Camii Ibadete Açıldı

İskenderun'a bağlı Azganlık Mahallesi'nde Hayırsever Tosyalı Ailesi tarafından yaptırılan Azganlık Tosyalı Camii dualarla ibadete açıldı.

Gündem   A+a-

 Azganlık Mahallesi'nde cuma namazına müteakip dualarla hizmete açılan Tosyalı Azganlık Camii'nin açılış duasını İskenderun Müftüsü Mehmet Taşdan yaptı.

Taşdan, camilerin toplumunun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirterek, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı’ya katkılarından ötürü teşekkür etti. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise yaptığı konuşmada, “Fuat Abimiz her zaman hayır işlerine katkı sunmuştur. Ülkemizin zenginliklerine zenginlik katmanın yanı sıra, bölge ve ülke halkının müşterek faydalandığı hayır işleri ile de gönüllere taht kurmuştur. Gönülleri hayra açık Tosyalı Ailesi’ni yürekten kutluyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bugün de Azganlık Tosyalı Camisi’nin açılışında yine beraberiz. Bu caminin yapımını gerçekleştirip toplumun hizmetine sunan hayırsever Fuat Abimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Caminin yapımına katkı sağlayan hayırsever işadamı Fuat Tosyalı’ya İskenderun Müftüsü Mehmet Taşdan tarafından plaket takdim edildi. Caminin ilk namazını ise Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı.

Cuma namazının ardından davetlilere tatlı ikram edildi. Yoğun katılımla dualarla ibadete açılan Azganlık Tosyalı Camii'nin açılışına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Başlak, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun OSB ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding Osmaniye Tesisleri ERW İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, belediye meclis üyeleri, işadamları, Azganlık mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İskenderun’a bağlı Azganlık Mahallesi girişine yapılan Tosyalı Camii, gerek Camii alanı, gerekse Kuran Kursu, Lojmanı, Gasilhanesi ve Şadırvanıyla bölgenin bu manada ihtiyacını karşılayacak Camii Kompleksi özelliği taşıyor.

Bina; cami katı, mahvel katı ve kurs yeri, morg, depo ve İmam Lojmanının bulunduğu zemin kattan oluşuyor. 750 kişi kapasiteli caminin duvarları kabartmalı çini işlemeli olup, duvar bitimlerinde lambiri ve çiniye uygun halısı ile bütünlük sağlıyor.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet