Skip Navigation Links

İTSO’da Karanlık Aydınlanıyor ve Yeni Bir Müfettiş Geliyor..

Konuşması sırasında bihayli üzgün ve gergin olduğu gözlenen İTSO Başkanı Levent Yılmaz, iddiaların araştırılması sonrası ortaya çıkan tabloya dikkat ç

Gündem   A+a-

ve sahte şirketler ile usulsüz işlemleri aydınlatmak adına yeni bir müfettiş talebi kararını yönetim kurulu olarak imzaladıklarını söyledi..

    İTSO’da Karanlık Aydınlanıyor ve Yeni Bir Müfettiş Geliyor..

    Bölgenin en güçlü internet gazetesi 8. Gün Haber Web Tv ile yine bölgenin en güçlü gazetelerinden haftalık 8. Gün Gazetesi’nin gündeme getirdiği İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki usulsüz kayıtlar, işlemler ve kurulan sahte şirketlerle İTSO meclisine girildiği yönündeki 27 Eylül 2014 tarihli haberler ses getirdi.

    İskenderunspor ve profesyonel kulüplerdeki futbol kariyeri, iş hayatı ve özel hayatıyla dürüstlük ve beyefendilik abidesi olarak tanınan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, çıkan haberlere oldukça sinirlenmiş ve serzenişte bulunmuştu ama Ekim ayı toplantısında iddiaların aydınlanması yönündeki tarafsız haberimizin haklılığını ve doğruluğunu da teşekkür ederek teyit etti.

    İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İddiaları nedeniyle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısında kuruma zarar veren gazeteciler arasında gösterdiği 8. Gün Haber Web Tv ve 8. Gün Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Gökhan Gökpınar’la alakalı sözlerini Ekim ayı toplantısında geri aldı ve konuşmasında Gazeteci Gökhan Gökpınar’a bir çok kez teşekkür ederek hakkını teslim etti.

 

    Araştırma ve soruşturma talimatının sonuçlarını İTSO Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyelerine aktaran Başkan Levent Yılmaz, Gazeteci Gökhan Gökpınar’ın ortaya attığı iddialar ve uyarıların gerçekliğinin ortaya çıktığını anlattı.

    İddiaların doğruluğunu ortaya koyan sonuçlar elde ettiklerini belirten Başkan Levent Yılmaz, yönetim kurulu olarak yeni bir müfettiş talep ettiklerini ifade ederken, İTSO’da yeni bir dönemin de kapılarını sonuna kadar açmış oldu.

    Başkan Levent Yılmaz’ın konuşmasında bir ara Meclis Üyesi Bülent Şekerlisoy’la yaşanan polemik arasında Meclis Başkanı Servet Ugutmen’e bir istifa dilekçesi iletildi. İlk anda bir şey anlaşılamadı ama daha sonra istifa eden meclis üyesinin Metal grubundan meclise giren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Latif Çakır olduğu dikkat çekti. İstifa dilekçesinin meclis oturumunda değil aşağı katta işleme konacağını belirten Meclis Başkanı Servet Ugutmen, istifanın kişisel bir tercih olduğunu ifade etti.

    Münir Emre Kuran’ın meclis üyeliğinin düşürülmesinin ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Latif Çakır’ın istifasının nedeni merak konusu oldu.

     8. Gün Haber’in iddialarının haklılığını destekleyen durumu ise Başkan Levent Yılmaz şöyle açıklıyor; “Biz usulsüz evrakla Oda’da meclis üyesi olan arkadaşımızın meclisten düşürülmesine karar verdik ve arkadaşımızı da meclisten düşürdük. Ötesini de anlayalım tutuklatalım içeriye mi attıralım. Münir Emre Kuran düştü. Emre Kuran’ı tutuklatıp cezaevine mi attıralım ? Ne istiyoruz ? Derdimiz ne yani ? Emre Kuran düştü gitti mecliste adamın haklı olduğunu söyleyecek bir sürü de belge var. ”

8. Gün Gazetesi ve 8. Gün Haber Web TV’nin gündeme getirdiği iddiaları kendilerinin de daha önceden bilgileri dahilinde olduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Yılmaz, uzun süredir bu iddiaların aydınlanması için de çaba içinde olduklarını ifade ederken, 8. Gün Haber Sahibi Gökhan Gökpınar’a bir kez daha teşekkür etti ve yönetim kurulu olarak müfettiş talebiyle alakalı açıklamasını sürdürdü, geçen sürede elde ettikleri verilere dikkat çekti.

Bir çok ayrıntıyla alakalı konuşmaktan yeni tartışmalar açılmaması için kaçınan ve müfettiş soruşturmasının sonucunun bedeli ne olursa olsun uygulayacaklarına vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Oda seçimlerinin yenilenmesi dahil, tüm cezai sorumluluğu göğüslemeye hazır olduklarına dikkat çekerken, sorumluların ortaya çıkmasını ve soruşturmanın sonucuna göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti ve şöyle konuştu: “Bu son iddialarla ilgili Gökhan arkadaşımızın teşekkür ediyorum. Bu arada kendisine de bunu sadece benimle paylaşabilirdi kısmında rahatsızlık duyduğum için Gökhan'a bir serzenişim oldu. Ama uzun süredir söylenenler ve bizim de acaba ne kadarı doğrudur dediğimiz şüphe duyduğumuz bir takım geçmiş dönemdeki yapılan işlemlerle ilgili onun da bir uyarısı oldu. Bunun üzerine söylediğim gibi geçen meclis toplantısında talimat vermiştim. Arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler sonucunda aşağıda, seçim dönemindeki kayıtlarla ilgili bir takım tespitlerimiz oldu. Tespit edilen bu sıkıntıların hepsini sizlerle tek tek paylaşmak istemiyorum. Çünkü paylaştığım her konuyla ilgili arkasından başka bir şey söyleniyor. Yani bu da mı vardı? Bu dosya karartıldı, bu neden eksik ifade edildi? diye bir takım sonraki süreçte sıkıntılarla karşılaşıyorum.

Müfettiş çağırılmasına karar verdik yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile birlikte ve tekrar bir müfettiş çağırdık kararı birlikte imzaladık. Bu kararı vermeden önce arkadaşlarıma bir takım bilgiler anlattım tespit ettiğim bir takım eksik yapılan işlemleri arkadaşlarımla paylaştım. Bakanlıkla görüşmem oldu. İç Ticaret Sicil Genel Müdürü ile Ankara'da görüşme yaptım pazartesi günü toplantıya gittiğimde. Başbakanla birlikte o yapılan toplantının sonucunda bakanlığa gittim TOBB'dan Neşe hanımla bir görüşmem oldu. Neşe hanımdan sonra bakanlıktaki genel müdürümüzle görüştüm. Sonuçta bu kararı verdik. Bu işin kararını gelecek olan müfettiş verecek. O yüzden aşağıda eğer usulsüz bir şey var ise Bülent bey demin sordu aşağıda usulsüzlük yapan personellerden kim varsa yapılan işlemlerle ilgili hesabını verecekler. Onun için kimsenin kafasında soru işareti kalmasın ben bu arkadaşım yanlış şekilde seçimde oy kullanması bu detaylara girmek istemiyorum çünkü arkasından başka şeyler çıkıyor. Kimsenin de vebalini almak istemiyorum hiçbir arkadaşımla baştan beri söylediğim gibi husumetimiz de yok. Müfettiş gelsin lütfen müfettiş geldikten sonraki süreci birlikte takip edelim. Genel müdürle konuştuğumda dedi ki hemen başkanım dilekçenizi yazın gönderin biran evvel size müfettişi gönderelim.”

 

 


İTSO’da Karanlık Aydınlanıyor ve Yeni Bir Müfettiş Geliyor..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet