Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

15 EKİM DÜNYA ÇİFTÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLANIYOR

Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısı serada çalışan kadın işçileri ziyaret ederek çi

Yaşam   A+a-

 

    Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü nedeni ile kurumu ait bayan ziraat mühendisleri ile birlikte İlçede Seracılık yaparak geçimini sağlayan ve bu işletmeleri ziyaret etti.

     Burada bayan üreticilerin bu anlamlı günlerini kutlayan Dörtyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal birer bukette çiçek sundu.

     İhsan İnal üretimin kırsal hayatta sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınların üstlendiğini belirterek; “Gelişmekte olan bir çok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar oynamaktadırlar.

     Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim’i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir” dedi.

     Serada çalışan bayanlarda ilk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını belirterek Müdür ve ekibine teşekkür ettiler.


   Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş