Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatsu İçmesuyu Hatlarını Güçlendirmeye Devam Ediyor

Yeni açılan 2 adet sondaj kuyusu ile şehre ilave 80 litre/saniye su verilmeye başladı.

Yaşam   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Hatay genelinde susuzlukla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Genel Müdürlük bu kapsamda Merkez ilçeler Antakya ve Defne ilçelerindeki mevcut su hatlarını güçlendirmek için Küçükdalyan mevkisinde bulunan 2 adet sondajın yeni enerji nakil hatları tamamlayarak, 660 metre uzunluğunda 300’lük çelik boru ile mezbahana kuyusuna su temin etti. Yeni açılan 2 adet sondaj kuyusu ile şehre ilave 80 litre/saniye su verilmeye başladı.

Kırıkhan ilçesinde de çalışmalarını sürdüren HATSU, şu ana kadar Mazmanlı mahallesinde bulunan 2 numaralı kuyudaki 90 hp’lik dalgıç pompaların çıkartılarak yerine daha güçlü 150 hp’lik dalgıç pompa indirdiğini bildirdi. Mazmanlı mahallesi 8 numaralı sondajda bulunan 60 hp’lik dalgıç pompanın çıkartılarak yerine 90 hp’lik daha güçlü dalgıç pompa indirildiğini bildiren idare, Alaybeyli mahallesinde bulunan içme suyu kuyusundan, Mimarsinan mahallesine takviye yapıldığını ve bu konuda Mazmanlı ile Mimarsinan mahallelerinde büyük bir rahatlama yaşandığını açıkladı.

HATSU, Belen ilçemizin Topboğazı mevkisinde bulunan 3 numaraları terfi istasyonunda mevcut bulunan yatay milli pompanın iptal edilerek yerine yalancı kuyu ile 250 kw’lik dalgıç pompa indirildiğini ve bu sayede bölgeye saniyede 11 litre daha fazla su verildiğini vurguladı.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş