Skip Navigation Links

'Egemen Hakları Üzerindeki Blokaj Kalkmalıdır'

İSDEMİR ÇALIŞAN ve EMEKLİLER DERNEĞİ Başkanı Bayram Özarslan'ın davetiyle, Demir-Çelik hissedarlarının sorunlarını istişare etmek üzere derneği ziyare

Gündem   A+a-

 
Türkoğlu: "Demir-Çelik Hissedarlarının Egemen Hakları Üzerindeki Blokaj Kalkmalıdır"
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Arıcan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan İSDEMİR ÇALIŞAN ve
EMEKLİLER DERNEĞİ'nde Demir-Çelik hissedarları ile biraraya geldi.
 
İSDEMİR ÇALIŞAN ve EMEKLİLER DERNEĞİ Başkanı Bayram Özarslan'ın davetiyle, Demir-Çelik hissedarlarının sorunlarını istişare etmek üzere derneği ziyarete gelen Türkoğlu, Demir-Çelik hissedarlarının hak ve alacaklarının temini için; birlik ve beraberlik içerisinde sağlıklı bir istişare zemininin oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Türkoğlu, Dörtyol'da belediye başkanlığı döneminde Demir-Çelik hisselerinin İsdemir Vakfı aracılığıyla hissedarlara devredileceğine yönelik kamuoyunda bir kanaatin oluştuğunu ifade etti. Fakat geçen zaman zarfında 7 Bin dolaylarındaki hissedar sayısının 11 Bin'e ulaşmasının yanısıra; ayrıca verilen % 11'lik hissenin altın hisse gibi sabit hisse olmamasından dolayı sermaye arttırımı gibi nedenlerle % 7,9'lara düşürülmesinin hisse sahipleri açısından sıkıntı yarattığını dile getirdi.
İSDEMİR Vakfı aracılığıyla hissedarlara dağıtılan evrakların mali değerinin bulunmadığının ve sadece itibari değerinin olduğunun altını çizen Türkoğlu: "OYAK Yönetimi yapacağı bir düzenleme ile bu evrakların üçüncü şahıslara satılmasını, devredilmesini, miras yolu ile intikalinin gerçekleştirilmesini sağlamalı ve bu sayede hisse sahiplerinin hisseleri üzerindeki egemen haklarını kullanma ehliyeti blokaj altında kalmamalıdır" dedi.
Demir-Çelik'in toplam mali kıymetinin ortaya çıkması için bir komisyonun oluşturulması noktasında Demir-Çelik Genel Müdürü İsmail Akçakmak ve İsdemir Vakfı Başkanı Bayram Altun ile birlikte mutabık kaldıklarını dile getiren Türkoğlu, evrakların kıymetinin tecsili ve Demir-Çelik'in toplam mali kıymetinin tespiti ile hissedarların hisseleri üzerinden hak ettikleri payı almaları için yoğun bir gayret içerisinde olduğunu ifade etti. Maliyecilerden, Demir-Çelik ile hissedarların avukatlarından ve İsdemir Vakfı temsilcilerinden oluşan bir komisyon ile evrakların her birinin hisse değerinin ne olduğunun ortaya çıkarılacağını dile getiren Türkoğlu, şu an % 7,9 olan hisse bedellerinin yeniden düşüşüne mahal vermeden sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Türkoğlu dernekte dile getirilen kaygılar neticesinde; hissedarların hisse değerlerini % 5 oranına düşürerek bu hisseleri toptan satın almaya yönelik bir girişime ruhsat tanınmayacağını vurguladı.
İSDEMİR ÇALIŞAN ve EMEKLİLER DERNEĞİ üyelerinin ara formül olarak ortaya koyduğu gazete ilanı ile vakıf hissesinin blok hisse olarak öne sürülmesi talebinin, istişare masasında değerlendirilmesi gereken önemli bir alternatif olduğunun altını çizen Türkoğlu, ilk etapta muhataplarının İskenderun Demir-Çelik adına OYAK Yönetimi ve İsdemir işçileri adına hissedarların avukatları ve İsdemir Vakfı olduğunu söyledi. Hissedarların hisse sorununun çözümünün tıkandığı yerde ikinci adresin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olacağını ifade eden Türkoğlu; eğer bu aşamada da sorun çözülemezse, konunun Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte başbakana iletileceğinin altını çizdi.
İSDEMİR ÇALIŞAN ve EMEKLİLER DERNEĞİ üyeleri, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun 9 yıldır kangren haline gelen Demir-Çelik hisseleri meselesinin çözümüne yönelik ortaya koyduğu üstün gayretten yana duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkoğlu da dernek üyeleri ile meselenin pratik çözümlerine ilişkin yürütülen istişarenin, çizilen yol haritasında kendilerine farklı bir vizyon sunduğunu ifade etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet