Skip Navigation Links

“Aleviler Olarak Tedirginiz!”

İskenderun AKAD (Alevi Kültürünü Araştırma Derneği) Gadir Hum Bayramı dolayısıyla İslam Konferansı düzenlendi.

Gündem   A+a-

 

    İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Merkezinde düzenlenen konferansa, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kaymakam H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu ile çok sayıda Alevi vatandaş ve siyasi parti temsilcileriyle iş dünyasından birçok isim katıldı.

 

    Kur’an-ı Kerim Tilaveti İle Başlandı

    Konferansın sunumuna Alevi toplumunun kanaat önderlerinden Şeyh Kemal Gündüz’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başlandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından Gadir Hum Bayramı ile ilgili kısa bir konuşma yapan Şeyh Nejat Gündüz ise, Gadir Hum’ un kardeşliği simgelediğine dikkat çekti.

    Ciddi Endişelerimiz Var!

    AKAD Başkanı Nihad Yenmiş, Suriye ve Irak'ta yaşananların Alevileri tedirgin ettiğini açıkladı. Güney'de yaşayan Aleviler olarak bölgenin güvenliği konusunda ciddi endişeleri olduklarını kaydeden Yenmiş, "Bu nedenle, güvenlik güçlerimizin ülkemizle yakından veya uzaktan alakası olmayan bu bataklıkta yer almalarını istemediğimi belirtmek istiyoruz. Gadir Hum bayramının İslam coğrafyasında barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

    Macera Peşinde Verecek Canımız Yok

    “Konuşmalarına IŞİD Alevileri, Türkmenleri katlediyor” diye başlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğüne dikkat çekti. Gadir Hum bayramının dünyaya huzur ve barış getirmesini dileyen Nazım Culha, hükümetin tezkere onayına kadar birçok konu üzerinde açıklamalarda bulundu. Culha; “bu tezkereyle cumhuriyet tarihinde ilk defa topraklarımızda yabancı asker konuşlandırma kararı alınmıştır. Hükümetin Esad takıntısı bitmedi. IŞİD hedef alınacaksa Esad da hedef alınsın diyorlar. Biz kara harekâtı yaparız diyorlar. Bizim macera peşinde verecek canımız yok. Biz Hatay halkı olarak, ülkemizin birçok yerinde iç savaşı aratmayan üzücü manzaralar ortaya çıkmışken her zaman ki gibi kardeşliğin ve barışın sembolü olduk. Kardeşliğimizin ülkemize ve bütün Ortadoğu’ya örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

    Gadir Hum Hepimizin Bayramı

    Culha’nın ardından ülke genelinde yaşanan provoke olaylarına vurgu yapıp Hatay’da yaşananların örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de, Gadir Hum bayramının yalnız Alevilerin bayramı olmadığına tüm toplumun ortak bayramı olduğuna dikkat çekti.

    Bizler Bir Bütünüz

    Hatay’da yaşanan kardeşliğin dış ve iç güçlerce bozulmaması için her zaman mücadele ettiklerini ve Hatay halkının her zaman sağduyulu olduğunu kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise; “bizler Hatay halkı olarak tüm renkleri işaret ediyoruz. Ve burada bir bütünüz. Kardeşliğimiz tüm dünya ülkelerine örnek olmalıdır” dedi.

    Tüm Vatandaşlarımız 1. Sınıf Vatandaşlarımızdır

    Son olarak konuşan İskenderun Kaymakam H.Hasan Özyiğit ise “Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm vatandaşları bizim için birinci sınıf vatandaştır. Özellikle inancımızla insan olmanın onuru ile bu ülkede, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun yaşayan vatandaşlarımız bu ülkenin vatandaşıdır. Barış ve hoş görü kenti olan İskenderun’da da Alevlisi, Sünnisi, Hristiyanı, müsavisi ile bu birlik ve beraberlik devam etmektedir. Bu vesile ile alevi vatandaşlarımızın Gadir Hum Bayramı'nı da en içten dileklerimle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Sona eren konuşmaların ardından Alevi toplumunun önderlerince Gadir Hum Bayramı ve İslam konferansının sunumu gerçekleşti. Sunumu binlerce alevi vatandaş takip etti.

 


“Aleviler Olarak Tedirginiz!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet