Skip Navigation Links

BAŞKAN SAVAŞ GENÇLERLE PEDAL ÇEVİRDİ

BAŞKAN SAVAŞ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Spor   A+a-

   Defne Hastanesinin “Sağlıklı Bir Kalp İçin Hareket Edelim” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen organizasyona destek veren Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş gençlerle birlikte pedal çevirdi.

    Düzenlenen etkinliğe HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Defne hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay, Hatay Bisikletliler derneği başkanı Ethem Baklacı, çok sayıda kurum ve STK temsilcileri ile gençler katılım gösterdi.

    Kalp damar hastalıklarını önlemek ve risk faktörlerini kontrol altına almak için, halkı bilinçlendirmek ve motive etmek maksadıyla düzenlenen etkinlikte Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş gençlerle birlikte, bisikletle şehir turu attı.

    Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay etkinliğe verdiği desteklerden dolayı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü savaş’a teşekkür etti.

    Pazar günü palladıumAvm önünde başlayan şehir turu Stadyum önü- Defne Hastanesi- 75. Yıl Bulvarı-Mezarlık önü- Fatih cad.- Kültür merkezi köprüye iniş- Belediye önü- Şehir kulübü önü- Yeloğlu köprüsü- Armutlu- Gündüz cad.güzergahında devam ederek Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde tamamlandı. Bisiklet turunda Başkan Savaş’ın kondisyonu gözlerden kaçmadı.

 

    Defne Hastanesi Genel Müdürü Fazıl Altunay; “Hatay Büyükşehir Belediyesine, Palladium AVM ye, Hatay Gönüllüler Derneğine ve Bisikletler Derneğine çok çok teşekkür ediyorum. Tabiki sloganımız kalbin için pedal çevir. Sağlık son derece önemli, son dönemde zarif ve teknolojik gelişimler bilgisayar çağı, hepimiz masaya çakılı kaldık hareketsizlik çok arttı öte yandan beslenme alışkanlıklarımız çok değişti, obezite çok arttı. Bütün bunlar kalp riski faktörlerini daha fazla arttırdı. Bunun için hepimizin sağlığına çok daha fazla dikkat etmesi lazım genç yaştan itibaren, orta yaşta, büyüklerimiz ve hepimizin hareket etmesi gerekiyor tabi bunun için spor etkinliği, bisiklet çok çok önemli, ben tekrar tekrar katılımcılara ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Lütfü Savaş'a teşekkür ediyorum” dedi.

    Düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Savaş, “değerli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok kıymetli iştirakçi kurumlarımız, değerli gençlerimiz ve sevgili çocuklar, eskiden ben Antakya’da tüm cenazelere gidiyordum. Genç vefat edenlerin çoğu kalp krizinden ölüyordu, bir kısmı da kanserden gidiyordu ama birinci hastalığımız kalp kriziydi. Tabi Hatay'ın çoğunluğu aynı şekilde, Türkiye'nin de sorunu teknoloji, ne kadar gelişirse gelişsin biz bu teknoloji ve bilime ayak uyduramıyorsak ve onun dediğini yapmıyorsak hem erken ölümlerin hem de çocukların annesiz ve babasız kalmasının önüne geçemeyiz. Bize düşen görev spor yapmak, ya yürüyüş yapacağız ya da pedal çevireceğiz en kolayı bu, bunu yaparken kaslarımız dinamik oluyor yağı bertaraf ediyoruz. Aynı zamanda kalp damarlarımız daima açık oluyor hep yeşil de oluyor ne kırmızı ışık yanıyor nede sarı ışık yanıyor o yüzden yeşilden şaşmayacağız arkadaşlar, bu neden bisiklet binmeye devam edeceğiz. Bu güne öncülük eden kurum kuruluşlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bundan sonra devamını diliyorum, ellerine sağlık diyorum. Pedal süren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Nice etkinliklere diyoruz, nice pedal çevirmelere diliyoruz. Herkesin ayağına sağlık arkadaşlar” dedi.

    Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar arasında 20 kask ve 2 bisiklet hediye çekilişi yapıldı. İlk çekilişi yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş çekilişin talihlileri Kadir Demirel ve Ali Özsoy’a bisikletlerini hediye etti.

    Başkan Savaş etkinliğe katılanlarla Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) binası önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet