Skip Navigation Links

İskenderun Belediye Meclisi HAİN SALDIRIYI KINADI

Bingöl’de 2 polise yönelik gerçekleşen hain saldırı, İskenderun Belediye Meclisinde kınandı.

Gündem   A+a-

Seyfi Dingil’in Belediye başkanlığında toplanan belediye meclisinin gündemini Türkiye’de yaşanan Kobani protestoları oluşturdu. İskenderun Belediyesine ait hurdaların akıbeti ile ilgili konuşan MHP’li Osman Çolak ise yaptığı konuşma ile güne damgasını vurdu.

 

      Gazanfer Dik’ten Sağduyu Çağrısı…

 

     Mecliste ilk olarak gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Gazanfer Dik, konuşmasını Bingöl’de yaşanan hain saldırıya kınayarak başladı. Suriye’nin Kobani kentinde yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden Dik, Türk halkına sağduyu çağrısında bulunup bu konu ile ilgili de İskenderun Belediye Meclisini göreve davet etti.

 

    Çözüm Sürecinde Hatay Örnek Olsun

 

    Dik’in ardından Kobani’de yaşananlar için İslam adı altında katletmenin kabul edilemez olduğuna vurgu yapan MHP’li Meclis Üyesi Muhittin Kara, Hatay’da yaşanan kardeşliğin yaşanan olaylarda hükümetin çözüm önerisine örnek teşkil etmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

     Sokaklarda Eylem İle Barış Gelmez!

 

    Sokak eylemleri ile barış gelmeyeceğini ifade eden Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dönmez ise, Kobani’nin bahane edilerek Türkiye’de 22 insanın canının yanmasına göz yumulamayacağını söyledi. Dönmez; “ Sokak eylemlerinde insanlar öldürerek, insanları Molotof kokteyli ile yaralayarak barış gelmez. Kobani’de yaşanan katliamı bizlerde sizler gibi kınıyoruz. Ama keşke Kobani’ye duyarlı olan, sokağa dökülen insanlarımız orada ki Araplar, Türkmenler ölürken de sokağa dökülseydi. Bizler kardeşiz demiyor muyuz? Hz. Havva’dan Hz. Adem’den kardeşiz demiyor muyuz? Hani kardeşlik ruhu? Özümüz bir demiyor muyuz? Keşke hepsine sahip çıksaydık. Kobani’de yapılan katliamı sonuna kadar bizde kınıyoruz. Ama kobani’de ki katliam bahane edilerek bu ülkemiz de ki 22 insanımızın canının yanmasına kimse göz yumamaz” şeklinde konuştu.

 

    Çolak, Bülent Özer’den “Hurda” Cevabı İstedi!

 

    İskenderun Belediyesine ait hurdalar ile ilgili yaptığı konuşmasında Sarıseki eski Belediye Başkanı Olan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer’den cevap isteyen Osman Çolak; “Sayın Başkan, bir önceki belediye meclis toplantısında Hatay Büyükşehir Yasasının çıkmasının ardından beldeler de ki hurdaların talan edildiğini söylemişti. Bende o dönemin belediye Başkanı olan şimdi ki Ak Partili Meclis Üyesi Bülent Özer’den konu ile ilgili bir açıklama istiyorum” dedi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in önceki meclis toplantısında hurdaların Denizciler’de toplandığını söylediğini ancak kendisinin yaptığı incelemelerde Denizciler’de hurdaya rastlamadığını da sözlerine ekleyen Çolak, Başkan Seyfi Dingil’den cevap istedi.

 

   Başkan Seyfi Dingil; Ben Denizciler’ de Toplandığını Söylemedim!

 

    Çolak’ın ardından konuşmasına Türkiye’de yaşananları kınayarak başlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “ben Denizciler’de hurda olduğunu söylemedim. Hurdaların Belediyemize ait 6 garajda toplattırdığımızı söyledim. Bizler göreve geldiğimiz ilk süreçte beldeler de hakimiyetimizi kuramamıştık. Bir hurda için de İskenderun Belediyesinde kimse kimseyi zan altında bırakamaz” dedi.

 

    Bülent Özer; Biz Hurdaları Encümen İhalesi İle Sattık…

    Başkan Seyfi Dingil’den sonra Osman Çolak’a cevap veren Ak Partili Meclis Üyesi Bülent Özer’de Sarıseki belediyesinin kapanmadan önce hurdaları encümen ihalesi ile sattığını söyledi. Özer; “benim görevde olduğum süreçte Sarıseki Belediyesinden hurda çalınmamıştır. Zaten biz belediye kapanmadan önce elimizde ki hurdaları encümen ihalesi ile sattık. Devir tavsiye olacağını düşünerekten elimizde ne kadar hurda varsa bunları encümen ihalesi ila sattık. Haricinde ki diğer araçlarımız da imza karşılığında İskenderun belediyesine devredilmiştir. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Meclisi artık bu konuşlar ile meşgul etmeyelim” diye konuştu.

İskenderun Belediye Meclisi  HAİN SALDIRIYI KINADI  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet