Skip Navigation Links

Belen’de Kameradan Rahatsız Olan Müdür Kim?!!!

Yerel seçimlerin ardından halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarından çoğu önceki dönemden

Gündem   A+a-

devrolan borçların yarattığı sıkıntıyı çözmenin derdine düşmüş durumda.

   Belediye başkanlarından bir çoğunun usulsüzlükler, rüşvet, adam kayırmacılığı ve sahtecilik konularındaki şüphelerini gidermek adına uygulamaya koydukları en önemli yöntemlerden bir tanesi ise sesli çekim yapan güvenlik kameraları.

   Hatay’da bir çok belediye ve resmi kurumların birimlerinde devreye giren sesli kayıt yapan güvenlik kameralarından bir tanesi de Belen Belediyesi’nin İmar ve fen işleri Müdürlüklerinde bulunuyor.

   Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun şeffaf ve adaletli yönetim anlayışının sonucu olarak belediyenin imar ve fen işleri birimlerine yerleştirilen ses kaydetme özelliğine sahip güvenlik kamera sistemi, kurulduğu günden bu yana tüm çalışanlar tarafından biliniyor, bazı idareci ve çalışanları rahatsız ettiği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

   Geçmiş yönetimlerle ilgili rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığı Belen Belediyesi’nde Başkan Vurucu’nun aldığı önlemler halk tarafından büyük takdir bulurken, kameralardan rahatsız oldukları bilinen bazı idareci ve çalışanların rahatsızlıklarının nedeni ise anlaşılabilmiş değil.

   Güvenlik kameralarının varlığından rahatsız oldukları bilinen Belen Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Öz’ün bu konuda suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

   Rüşvet ve yolsuzluğun en çok yapıldığı iddia edilen birimlerden Belen Belediyesi’nin imar ve fen işleri birimlerindeki bu soruşturma ile alakalı bazı idareci ve çalışanlara yönelik adli mercilere suç duyurularının yapıldığı ve adli soruşturmaların devam ettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

   Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun bir önceki yönetimden devraldığı borcun büyüklüğü düşünüldüğünde, bazı çalışanların gelirlerinin çok üzerinde yaşam standardına eriştikleri hesaba katıldığında, belediye başkanının şüphelerini gidermek adına, hiç kimseyi zan altında bırakmadan, suçlu ilan etmeden bir soruşturma yürütmesi, çalışanlar arasında haksızlık, hukuksuzluk, rüşvet ve adam kayırma gibi hususlarla öne çıkanları tespit edebilmeleri açısından sesli kayıt alan güvenlik kameralarının varlığı dürüst idareci ve çalışanları rahatsız etmemelidir.

    Kaldı ki, Başbakanlığın 30 Ocak 2010 tarihli ve 27478 sayılı genelgesi ile Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet yürütülen mahallerin kamera ile izlenmesi konusunda; Hizmetin niteliği itibariyle zorunlu güvenlik ihtiyacı ve kamu yararını gerçekleştirme amacı…” taşıyan durumlarda güvenlik kamerasının bulunması bir o kadar doğru ve doğaldır.

    Yasal olan bu durumun, Belen Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Öz tarafından, “Özel hayatın ihlali” olarak algılanmış olması bihayli düşündürücüdür.

   Resmi birer kurum olan belediyelerde kamusal alan olan hizmet birimleri, “Öze hayatın gizliliği” gibi bir kavramı bünyesinde barındıramaz.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet