Skip Navigation Links

Dörtyol Belediyesi hafta sonunu gece gündüz teyakkuzda geçirdi

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünün, Dörtyol İlçemizde hafta sonu kuvvetli sağanak yağışın beklendiği ve oluşabilecek olumsuzluklara

Gündem   A+a-

(sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yağış anında fırtına, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını içeren yazısı ile kriz merkezi toplandı.

     26.09.2014 günü saat 20.30'da İlçemiz Kriz merkezi, İlçe Kaymakamı Başkanlığında; Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü şeklinde oluşturuldu.

     25.09.2014 günü meydana gelen aşırı yağış nedeniyle Kuzuculu Deliçay deresi üzerinde bulunan Öğülbek köprüsü zarar gördüğü tespit edilmiş ve dere civarında biriken sel yığıntıları da Dörtyol Belediyesi araç ve ekipmanları ile temizlenmiştir.

     Dörtyol Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce İlçe genelinde ve özellikle dere yatakları civarında ikamet eden vatandaşlarımıza (Kuzuculu Deliçay Deresi, Ocaklı Abuzet Deresi, Karakise Aktaş Deresi, Rabat Çayı ve Özerli Deresi vb.) gerekli uyarılar yapıldı.

    İlçemizde bulunan yaylalık yerlerdeki vatandaşlarımıza da ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerince gerekli uyarılar yapılmıştır.

     İlçe Kriz Merkezi üyeleri 27.09.2014 günü sabah 09.00'da toplanarak İlçemizdeki kritik yerler olan Hurmalık Mevki (Hayvan Pazarının bölgesi), Karakese Köprüsü civarı, Abuzef Deresi, Ocaklı Mahallesi ve Çarşamba gezilmiştir. Uyarılar tekrarlanmıştır. Muhtelif tahliye edilmesi gereken yerlerdeki vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır.

     Dörtyol Emniyet Müdürlüğü tarafından Hayvan Pazarı, Abuzef Deresi, Çarşamba Köprüsü ve Karakese civarları mevcut Mobese kameraları ile sürekli olarak takip edilmiş ve Dörtyol Fen İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak oluşan olumsuzluklara anında müdahale edilmiştir.

     Gece geç saatlerde bastıran şiddetli yağışların oluşturabileceği su baskını, taşkın ve trafikte meydana gelebilecek aksaklıklara karşı iş makineleri takviye edilerek her türlü tedbiri alan Dörtyol Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, yağışın başladığı andan itibaren olası taşkın riski taşıyan bölgelerde gece boyunca nöbet tuttu. Özellikle dere yataklarındaki suyun tahliyesi için mücadele eden ekipler, halkın mağduriyetini en aza indirebilmek için 24 saat boyunca kesintisiz büyük bir özveriyle çalıştı.

 

 

     Karakese Mahallemizde yağmur ve sel sularından dolayı ciddi hasarlar oluştu. Evler, araçlar ve yollar ciddi manada zarar gördü. Dörtyol Belediye Başkanlığına bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, Garaj Amirliği ile birlikte tüm bu hasarlı yerlere ivedilikle müdahale etti.

     28.09.2014 günü sabah 05.50 sıralarında Numuneevler Mahallesi İlçe Jandarma Komutanlığı karşısındaki Dere Sokak' ta bulunan İrfan Orbay'a ait evin zarar gördüğü ihbarı alınmış, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Dörtyol Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edilerek müdahale edilmiş, evin duvarları ve dere tarafına bakan taban kısmının zarar gördüğü tespit edilmiş hane halkı tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.

     DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerince söz konusu derede inceleme yapılmış olup şu an itibariyle DSİ ekiplerinin gözetiminde Dörtyol Belediyemize ait araç ve iş makineleri ile taş taşıma ve tahkimat çalışmaları devam etmektedir.

    Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, çalışmaları yerinde inceleyerek, gece gündüz Belediye Personelleri ile birlikte sık sık ziyaret ettiği yerlerdeki vatandaşların sorunlarını dinledi.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet