Skip Navigation Links

Palmiye’den Bir Etkinlik Daha...

Prof.Dr.Nejat Narlı: Bebeğin ilk muayenesi çok önemli

Sağlık   A+a-

Özel Palmiye Hastanesi başarılı bir konferansa daha ev sahipliği yaptı.

Kentimizde görev yapan hekimlerin davet edildiği konferans İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası salonunda cumartesi günü saat 15'te başladı.

Konuşmacı ve konukların salondaki yerini almalarından sonra ilk olarak hastanenin tanıtım videosu yayınlandı. Kadın ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan günümüzde genel hastaneye geçiş süreci videoda görsel desteklerle sunuldu. Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Seval Kirmit Yazar, bu tanıtım çerçevesinde hastanein bölgede önemli bir konuma gelerek personel ve teknik bakımdan hızlı bir şekilde geliştiğini açıkladılar.

Konuşmacı olarak Adana'dan gelen Çukurova Üniversitesi hocalarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Nejat Narlı tarafından yeni doğan bebeklerin sağlık sorunlarına yönelik katılımcılara bilgiler verildi. Prof.Dr. Narlı “Bebeğin ilk muayenesi çok önemli”diyerek şöyle devam etti: "Yeni doğan bebeklerdeki hastalık riskini iyice analiz lazım. Maalesef ülkemizde özellikle akraba evliliklerinden kaynaklanan çok sayıda sorunlu doğum gerçekleşmekte. Bu yüzden gebelik süreci ve doğum sırasındaki muayenelerin önemi büyük. Bebeğin kalp ritim sayısı, solunum düzeni gibi tetkikler dikkatle yapılmalıdır. Amerika'da bulunduğum sırada ülkenin hekimleri Türkiye'den geldiğimi öğrenince büyük ilgi gösterdiler. Çünkü maalesef kendilerinde çok ender görülen akraba ve kan uyuşmazlığından kaynaklanan sakat doğumların ülkemizde çok olmasından dolayı edindiğimiz tecrübelerden yararlanmak istediler. Bu durum çok düşündürücüdür."

Prof.Dr.Nejat Narlı, konuşmasının büyük bölümünde katılımcı hekimlere bebek sağlığındaki sorunlar karşısında yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet