Skip Navigation Links

Atakaş Soğuk Grup Yatırımlarına Başladı

ihracat pazarını hedefleyen tesisin birinci etabının 2015 yılının sonunda devreye girmesi planlanmaktadır.

Ekonomi   A+a-

  Ana ekipman tedarik sözleşmesi 17 Haziran 2014 tarihinde İtalyan Danieli firması ile imzalanan 1.200.000 mt kapasiteli soğuk grup yatırımına başladı. İki etaptan oluşan projenin birinci etabı sürekli yüzey temizleme, soğuk hadde, galvanizleme ve boyama hatlarından oluşmaktadır. Makinelerin montajına 2015 yılı ortasında başlanacak olup; şu an itibariyle inşaatın %30‘luk kısmı tamamlanmıştır. Yapımına devam edilen soğuk grup tesisi, son teknoloji hatlara sahip olacak ve yüksek kalite soğuk, galvanizli ve boyalı sac üretecektir. Hem iç pazarı hem de ihracat pazarını hedefleyen tesisin birinci etabının 2015 yılının sonunda devreye girmesi planlanmaktadır.

Atakaş’ ın yapacağı soğuk grup yatırımının yakınında, İsdemir gibi ülkemizin en büyük ve en kaliteli yassı mamul üreticisi olması ham madde temini açısından hem yatırımımıza hem de cari açığın azalması açısından ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

Tesisin inşaat döneminde ve işletmeye girdikten sonra istihdama katkısı ve üretilecek ürün gamına yönelik bölgemizde yan sanayi kuruluşlarının gelişmesine büyük yarar sağlayacaktır.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet