Skip Navigation Links

DELİÇAY DELİRDİ

DSİ’NİN TAŞKIN ÖNLEME SETİ FELAKETİ BÜYÜTTÜ

Yaşam   A+a-

 

    Devlet Su İşleri tarafından Deliçay üzerine yapılan taşkın önleme seti oluşan taşkında yıkılınca arkasındaki biriktirdiği suyla birlikte önüne geleni denize sürükledi.

    Amacı taşkınları önlemek olan Deliçay üzerindeki taşkın önleme setinin taşkında yıkılması trajikomik bir durum oluştururken bölgede yaşayan vatandaşlar ise bu setin temelsiz olarak dere yatağına yığma taşla örüldüğünü, yapımı esnasında ilgilileri uyardıkların ama dikkate alınmadıklarını belirtmekteler.

   Özellikle Deliçay kenarındaki mesire yerlerinde büyük hasar oluşturan taşkında can kaybı yaşanmamış olması ise sevindirici olarak karşılandı.

    Deliçay Çınaraltı Alabalık Tesisleri İşletmecisi Kubilay Dokuz yaptığı açıklamada; “Dün gece saat 12;30’a kadar tesiste kaldım. Gece yağışın başlamasıyla birlikte tekrar 03;30 sıralarında tekrar tesise geldim. Saat 04;30 sıralarında Deliçay bir anda 7 metre kadar yükseliverdi. İlkin yukarıdaki hidroelektrik santralinin barajının yıkılmış olabileceğini düşündüm. Gelen sel karşısında tesisimizdeki hiçbir şeyi kurtarabilme imkanımız kalmadı. Gelen sel ne varsa hepsini önüne katıp sürükledi. Tesis şu anda tamamen kullanılamaz halde.” dedi.

   Haber edilmiş olmasına rağmen Dörtyol Belediye ekiplerin ise bölge vatandaşlarına yardımcı olmadığı konusunda da şikayetlerde bulunuldu.

    Hatay Büyükşehir Belediyesinin görevlileri ise ancak dün saat 11;30’da bölgeye gelerek hasar tespit çalışmaları yaptı.

 

 

 

 

 

 
 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet