Skip Navigation Links

Tosçelik zirveye oturdu!

Ekonomist Dergisi tarafından düzenlen “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının 2103 sonuçları açıklandı.

Ekonomi   A+a-

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında 2013’te zirve el değiştirdi. Her yıl başarı grafiğini yükselten Tosyalı Holding’in amiral gemisi Tosçelik zirvenin yeni sahibi oldu. İki yıldır 3. sırada yer alan Tosçelik, istikrarlı büyümenin kattığı güçle böylece ilk kez en tepeye çıkmış oldu.
 
Ülkemize ve bölgemize sağladığı katma değerlerle adından başarıyla söz ettiren Tosyalı Holding’e bağlı Tosçelik, ilk 500 sıralamasının zirvesinde yer aldı.
 
Zirveyi Erbakır’dan devralan Tosçelik, önceki yılda üçüncü sırada yer alıyordu. Tosçelik’in zirveye doğru olan başarılı yürüyüşü böylece 2013’te en tepeye çıkmasıyla sonuçlandı. Başarı çıtasını her geçen yıl yükselten Tosçelik, bu güne kadar hem ülke ve bölge ekonomisinin yanı sıra istihdama da sağladığı katkılarla meyvesini aldı.
Demir-çelik sektöründe 2010 yılında Osmaniye’ye yaptığı 1 Milyar dolarlık yatırımla takdir toplayan Tosyalı Holding, çelik sektöründe bölgesel bir güç olmayı hedefliyor.
 
TOSYALI ZİRVEYE OTURDU
 
Ekonomist Dergisi, Tosyalı Holding’in bu başarısına Eylül ayındaki sayısında kapak sayfasından yer verirken, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile yaptığı röportaja geniş yer ayırdı. Dergiye “Beş yılda sanayide ilk 10’a gireriz” açıklamasını yapan iş adamı Fuat Tosyalı, holdingin başarı öyküsünü anlattı.
Osmaniye’nin yanı sıra Cezayir ve Karadağ’da da tesisleri olduğunu ve üç kıtada üretim yaptıklarını ifade eden Tosyalı, hedeflerinin Türkiye’nin ilk 10 sanayi kuruluşu arasında yer almak olduğunu kaydederken, 6.7 milyar TL cirosu olan grubu global bir yapıya taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.
 
Tosyalı Holding’e bağlı Tosçelik’in Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ sıralamasında ilk sırada yer almasını “Sanayiciliğin böyle güzel yanları da var” sözleriyle değerlendiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yükselen performansın nedenlerini şöyle sıraladı;
“Geçen yıl üçüncü iken bu yıl ilk sıraya yerleşmemizi önemli buluyorum. Yaptığımız yatırımlarla sektör dışına çıkmayarak performansımıza önemli katkı sunduk. Bildiğimiz işe odaklandık ve bütün yatırımlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Birde üretime yatırım yapmayı hiç ihmal etmedik. Potansiyel gördüğümüz yeni pazarlar ve yatırımlarla arayı açmaya devam edeceğiz.”
Bu arada; Demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini hız kesmeden sürdürüyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet