Skip Navigation Links

Akça’dan Çarpıcı Açıklamalar…

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Neler Oluyor?

Eğitim   A+a-

    Muhtarlar ve Belediye Meclis Üyeleri Okul Müdürü mü Atıyor?

    Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim yılının büyük problem ve sıkıntılar ile başladığını savunan Ahmet Akça, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştiri yağmuruna tuttu. Çarpıcı birçok konuda açıklamalarda bulunan Akça, mülakat ile atanacak okul müdürleri ve muavinleri için Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde mahalle muhtarlarının ve belediye meclis üyelerinin nöbet tuttuğunu savundu. Ahmat Akça; “torpili olan okul müdürü ve muavini olacak” dedi.


    Pazartesi Günü Öğretmenler Grev’de!!!

    Pazartesi günü Türk Eğitim – Sen ile birkaç sendika bünyesinde ki öğretmenlerin yaşanan süreci protesto etmek amacı ile Grevde olacağını kaydeden Ahmet Akça, Milli Eğitim ile ilgili açıkladığı birçok konuda; “Eğitim Dünyasında Neler Oluyor” dedirtti.

    Gerekçesi; Yandaş Olmamalarıydı!!!

    4 Yılını dolduran Okul Müdürlerinin değerlendirme sürecine de değinen Akça; “4 yılını dolduran idarecilerin 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle ilişkileri kesildi. Ve yeniden bir değerlendirme süreci yaşandı. Bu değerlendirme sürecinde Türkiye genelinde 8 bin müdürün atamasını yenilemediler. Gerekçe ise yandaş olmamalarıydı. İktidara biat etmemeliydi. Yani başarının, kriterin ne olduğu belli. Ek bir değerlendirme formunda da nasıl değerlendirileceği belli. Bakın o kadar ilginç ki bakanlık ek bir değerlendirme forumlarını şahıslar istemesine rağmen vermiyor. Benim Müdürüm 3 tane başarı belgesi, 3 tane üstün başarı belgesi, maaşlı ödül almış onlarca başarıyı ortaya getirmiş. Bir okulu başladığı noktadan daha ileriye götürmüş. Başarısı ortada. Ama siyasete geçemediği için arkadaşlarımız değerlendirilemiyor. Hatay’da 140 okul Müdürü değerlendirmeye tabi tutuldu ve başarısız oldu. 140 kişiyi elediler. Tek bir gerekçe var; bu arkadaşlarımızın istenildiği gibi düşünmemeleridir” dedi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü İl Milli Eğitim Müdürüne Not Veriyor!!!

    Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ilginç olayların yaşandığını iddia eden Akça, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürünün kendi kendine puan verdiğini savundu. Söz konusu Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürünün kendisine 100 puan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a ise 96 puan verdiğini açıklayan Akça; “İlginç olaylar yaşanıyor. Milli Eğitim Müdürü kendisini değerlendiriyor. Ve kendisine 100 veriyor. Kendi kendine 100 puan veren İlçe Milli Eğitim Müdürleri var. Örnek; Dörtyol İlçe Mili Eğitim Müdürü 100 tam puan… Ve gideceği yerin müdürünü değerlendirirken onun önünü kesiyor. 100 puanla kim gider kendisi gider başkası gidemez. İl Milli Eğitim Müdürüne bile 96 puan vermiş. Düşünün şu an ki Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü 96 puan veriyor kendisine ise 100 puan veriyor. Arkadaşlar bunların hepsi davalık oldu. Sendikamız savcılık makamına dosyaları teslim etti. Tüm ilçelerimizde yapılan bu değerlendirmelerin haksız, adaletsiz olduğu yönünde suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

    İskenderun’dan Rize’ye!!!

    TEOG Sınavı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Akça, sınavın ardından naklin durduğunu ifade edip, İskenderun’da 40 öğrencinin ilçe dışına gönderildiğini kaydetti. Akça; “İki haftadan bu yana nakili gerçekleştiremiyorlar. Nakil yok, yapamıyorlar sistem çalışmıyor tıkandı. Yani 100 – 150 km uzaklığında Altınözü’ne, Kumlu’ ya giden çocuklarımız var. Orayı yazmamış, tercih etmemiş. İskenderun için söylüyorum 40 öğrenci İlçe dışında. Hatta daha ilginci İl dışına gönderilenler var. Bizim komşunun çocuğunu Rize’ye göndermişler. Böyle bir mantık olabilir mi? tam bir komedi. Sürekli sistem değişiyor. TEOG sınavını yaptılar sürekli soru iptalleri… Yanlışlar bulunuyor, iptal olunuyor, hatalı sorular bulunuyor. Yeniden hesaplamalar oluyor diye sınav soru cevaplarını yayınlamayan bir Milli Eğitim Bakanlığı var karşımızda. Yani neyi neyden saklıyorsunuz!” diye konuştu.

    Öğrenciler Daha Kitap Almadı!!!

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan kitapların halen birçok öğrencinin eline ulaşmadığını da söyleyen Akça; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan kitaplar eksik. İskenderun Merkez için konuşuyorum her okulda 50 – 100 öğrenci daha kitaplarını alamadılar. Liselerde, ortaokullarda ve ilkokullarda halen kitaplarını alamayan öğrenciler mevcut” dedi.

    Devamsızlıklar İşlenmedi!!!

    Öte yandan, eğitim – öğretim yılının ilk haftasında Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile devamsızlıkların işlenmediğini dile getiren Akça; “Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla geçtiğimiz hafta okullarda devamsızlıklar işlenmedi. 180 iş günü değil mi? planlanan, programlanan çalışma 180 iş günü… Niye 1 haftadan bu yana devamsızlıklar alınmaz. Eğitim ve Öğretim haftasına fiilen 1 hafta geç başlandı” ifadelerine yer verdi.

    Özel Okula Var Devlet Okuluna Yok!!!

    Özel okullar için Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı destek yasasının devlet okullarına da sağlanması gerektiğini işaret eden Akça; “Biliyorsunuz Özel Okullar kapsamında eğitime destek adı altında bir uygulamaya geçti Milli Eğitim Bakanlığı. Özel Okullara çocuklarını götürenler için devletin bir yardımı söz konusu olacak. Peki devle okulunda okuyan öğrenci başına ne veriyorsun? 1 lira veriyor musun devlet okuluna? Bunun sonucu ne oluyor? Okullardan para toplanması önlenemiyor. Buda devletin iş bilmez politikasından kaynaklanıyor. Bizler Özel Okul olup, olmamasından yana değiliz. Bizler özel okula verilen imkânların aynısını devlet okullarına da vermek zorundayız” dedi.

    Torba Yasa Öğretmenlere Rotasyon Getirdi!!!

   Torba Yasa ile birçok konunun beraberinde işlediğine dikkat çeken Akça, öğretmenlere getirilen rotasyon sürecine de tepki gösterdi. Akça; “Torba yasa ile birçok konu beraberinde geçti. Ne olduğu bile belli olmayan şeylerin içerisi doldurularak yasalar çıkartılıyor. Bir yasanın bir gerekçesi olur. Bir amacı, hazırlanış süreci olur. 85 tane madde değişikliği ile komisyona verilmiş olan bir torba yasa 160 maddeye çıkıyor. her bir şeyi önerge ile üzerine ekliyorlar. Torba yasa ile de kamuda çalışan öğretmenlerimize rotasyon getirdiler. İl içi ve il dışı diyorlar. Bizim tahminimiz İl dışına gönderecekler. Bunun yönetimi rotasyon olmamalıydı. Nasıl özel okullara teşvik uyguluyorsan Öğretmene de teşvik uygularsın” şeklinde konuştu.

    Son olarak Okul Müdürlerinin atanması için Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünde mülakatların başladığını açıklayan Akça, çarpıcı açıklamalarda bulunarak; “Okul Müdürleri için mülakat başladı. Mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri vesaire İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde mesaiye başladılar. Şu okul muavini olsun. Şu okul müdürü olsun. Ve bugün ki idarecilerin %65’İ bu iktidar döneminde atanmıştır. Şu an herkes torpille bir yerlere geliyor” dedi.

   HABER: Seyit ASLAN

 

 


Akça’dan Çarpıcı Açıklamalar…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet