Skip Navigation Links

Belen’in Organik Ürünleri Dış Piyasaya Sunulmalı..

Hatay’ın Belen ilçesinin altından tünel geçeceğini ilk kez açıklayan Vali Lekesiz, mevcut yolun da araç trafiğine kapalı bir çarşı olarak düzenlenmesi

Gündem   A+a-

ilçede yetiştirilen organik ürünlerin dış piyasalara pazarlanacağı alt yapının oluşacağından kuşkusunun olmadığını söyledi.

Belen’in Organik Ürünleri Dış Piyasaya Sunulmalı..

    Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, veda turları kapsamında en uzun ve nasihatlerle dolu ziyaretini Belen Kaymakamlığı’na gerçekleştirdi.

    Belen Kaymakamlığı konferans salonunda Kaymakam Abdülaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vedalaşan Vali Lekesiz, veda konuşmasında Belen ilçe yöneticilerine ilçenin ekonomik ve sosyal geleceğine ilişkin bir yol haritası çizdi.

    Belen ilçesinin gelişmesi, kalkınması ve Türkiye’nin gözde kentlerinden birisi olması için yapılması gereken hususları sıralayan Vali Celalettin Lekesiz, Belen’i çok güzel günlerin beklediğine inancını ifade etti.

    Hassa tüneli olarak bilinen tünel projesi kapsamında Belen’in altından geçecek tünel projesinden ilk kez bahseden Vali Lekesiz, mevcut şehir içi yol güzergahının da araç trafiğine kapalı, sadece gezinti ve alış-veriş alanlarının bulunduğu bir şekle gelmesi için çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

    Belen’de üretilen bir çok organik ürünün Türkiye ve Dünya piyasalarına sunumunun özenli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Lekesiz, Belen halkının sahip olduğu imkan ve enerjiyi ekonomik potansiyele dönüştürmesi için birlik ve beraberlik içerisinde yürütmesi gerektiğine vurgu yaparken, “Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar “ sözüyle de nasihatlerini sıraladı.

    Vali Lekesiz’in Belen için hayal ettiği yayla turizmi modelinde proje ise şöyle; “Şu an sizin nefes alma borunuz gibi olan yol tamamen yaya trafiğine açılabilir, doğal kesme taşlarla döşenir çok güzel bir peyzaj düzenlemesi. Sağlı-sollu dükkanlar şunlar bunlara çeki-düzen verilir. Kervansaray ve benzeri tarihi yerlerin cephe giydirmeleri tıpkı Beypazarı’nda tıpkı Safranbolu’da olduğu gibi benzeri çalışmalar yapılabilir. Bunlar zor gibi gelebilir zor değildir, yapılır. Bu dokuya uymayan en az bu meydan diyebileceğimiz alandaki yapıların bir kısmı yıkılır bir kısmına cephe giydirmesi yapılır burası nefes alır. İnsanların keyifle Mersin'in Adana'nın Maraş'ın Antep'in başta olmak üzere Hatay insanının tüm bu bölgesinin ya harika bir ortam oluşur. İnsanlar artık şöyle konuşur; Valla şöyle nefis bir 3-5 saat geçiririz. Harika bir Belen tava yapıyorlar Belen tava yeriz ondan sonra ben böyle kahve tatmadım arkadaşım böyle küçük küçük sekilerin üstüne oturuyorsun gelen geçen araba yok gürültü yok orada küçük küçük masalar öyle hoş oluyor. Harika hediyelik eşya mağazaları var tamamen yöreye uygun başka yerde görülmemiş. sevdiğinize hediye etmek için alabileceğiniz yararlanabileceğiniz çok güzel hediyelik eşya mağazaları var. Yöresel ürünler var tamamı saf tereyağı şu bu gibi filan peynir gibi diye insanlar birbirine anlatır. Emin olun burası bambaşka bir dünyaya açılır. Diğer taraftan Güzelyayla dediğimiz bölge iyi bir planlamayla özelde ilimizin genelde bölgenin dinleneceği tercih edeceği çok özel bir yer haline gelir. “

 

 


Belen’in Organik Ürünleri Dış Piyasaya Sunulmalı..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet