Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ankara’da İskenderun’un Eli Güçlü

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “165 Proje Tamam,Daha Çok İşimiz Var!”

Gündem   A+a-

 

    Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hasan Baba Restoran’da düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Vekil Karasayar’a İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun’da eşlik etti. Ak Parti’nin İskenderun’da irili, ufaklı 155 projeyi hayata geçirdiğini açıklayan Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun için yapılacak daha çok işin olduğunu söyledi.

    Ankara’da İskenderun’un Eli Güçlü

    Ankara’da İskenderun’un elinin güçlü olduğuna dikkat çeken Vekil Karasayar; “Allaha şükürler olsun Ankara’da elimiz hep güçlü oldu. Bugüne kadar ki süreçte İskenderun için doğru olan projeleri hep hayata geçirdik. İskenderun’da irili, ufaklı yaklaşık 165 projeyi hayata geçirmişiz. Bununla beraber daha önümüzde yapacağımız birçok iş var”

    70 Kişilik Sınıf Mevcudunu 25’e İndirdik!

    Biz iktidara gelmeden önce İskenderun’da eğitim camiasında sınıfların mevcudu 60 – 70 kişiden oluşuyordu. Bizler şu anda derslik ortalamalarını 25 kişilik sınıflara düşürdük. Biliyorsunuz artık ülkenizi büyütmek için üretim gerekiyor. Üretimden sonrada ihracatı yapmamız gerekiyor. Üretimi yapabilecek gençleri yetiştirebilmek içinde mesleki okullara ihtiyaç vardı.

    Kat Sayı Problemini Ortadan Kaldırdık

    Daha önce kat sayısı meselesinden dolayı mesleki eğitim tamamen tabana vurmuştu. Bizler yaptığımız çalışmalar neticesinde katsayı problemini ortadan kaldırdık. Katsayıdan sonrada alt yapı sorunu yaşadık. Hızlı bir şekilde İskenderun’da 4 meslek lisesini hayata geçirdik. Aynı zamanda Belen ilçesinde bir meslek lisesi açtık.

    Üniversitemiz Büyüyor

    Üniversitemizi hızlı bir şekilde büyütüyoruz. Mustafa Kemal Üniversitemiz için düşünülen yurt ile ilgili de son aşamaya gelindi. İskenderun Adliyesinin az ilerisinde yurdumuzu yakın bir zamanda tamamlayacağız. Bu arada üniversitelerimizde 3 ayrı spor tesisi konusunda da çalışmamız var. Gemi inşaat fakültemizi de önümüzde ki sezona tamamlayacağız.

    TOKİ İskenderun’da Konut Sıkıntısını Çözecek

    TOKİ Çalışmalarımız devam ediyor. 330 konutun ihalesi yapıldı. Ama esas önemli olan bizim 5 bin konutlu TOKİ çalışmamız var. İkinci derece sit alanını üçüncü derece sit alanına çıkardık. Sit alanı olduğu içinde Anıtlar kurulunun görüşüne ihtiyaç duyuldu. Anıtlar kurulu da kazı yapılmadan görüş verilemeyeceğini söyledi. Bizler şu anda İskenderun Belediyesi olarak, Anıtlar Kurulunun istediği çalışmayı yaptık. Mevcut yerin Sit alanı olmadığına dair raporumuzu aldık. Yani şunu söyleyebilirim ki İskenderun’da konut sorununu çözeceğiz.

    Eski Adalet Sarayı İskenderun Kaymakamlığı Olacak

    Eski Adalet Sarayını İskenderun Kaymakamlığına devrediyoruz. Burayla da Hatay Valiliğinin projesini yapacak olan arkadaşlar ilgilenecekler. Yapılacak olan restore ile orası yüzyıllarca hizmet verecektir. Kaymakamlık binasını da İskenderun Belediyesine devredeceğiz. Başkanımız Seyfi Dingil’de orayı müze yapacak. İskenderun’un ihtiyacı neyse bugüne kadar hayata geçirdik. Bu çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
ALİ SAN 19 Eylül 2014 Cuma
iyi çalışmlar sayın vekilim sizi ilgiyle takip eden birisiyim başarılarınızın devamını diliyorum sizi hayranlıkla takip ediyorum sizin gibi dürüst siyasetçilere tüm türkiyenin ihtiyacı başarılar.
son gelişmeler
öne çıkanlar