Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

NARENCİYE BAHÇELERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

DÖRTYOL İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNCE NARENCİYE BAHÇELERİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Ekonomi   A+a-

 

    Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli ve çiftçiler ve özel tarım danışmanlarından oluşan yaklaşık 25 kişilik bir grup Adana ilindeki modern narenciye bahçelerinde teknik incelemelerde bulunarak kısa süreli eğitim aldılar.

    Ülke çapında faaliyet gösteren bir zirai ilaç firmasının Adana’da düzenlediği narenciye gününe katılan grup burada narenciye hastalık ve zararlıları üzerine kısa süreli eğitim alarak yapılan doğru ve yanlış uygulamaları kıyaslayarak yerinde tespit ettiler.

    Daha sonra yine Adana’da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezine gidilerek burada da Bakanlığın konu uzmanları tarafından yaklaşık 2 saatlik genel bilgi alışverişi toplantısı yapıldı.

   Dörtyollu narenciye üreticilerimizin ve sahada çalışan teknik personelimizin doğru ve etkili üretim modellerini yerinde tespit ederek teknik bilgi ve kapasitelerini geliştirmek hedefiyle Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce bu teknik ziyaret organize edildi.

    Organizasyonumuza katılan çiftçilerimiz; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün bu faaliyetinden duydukları memnuniyetleri dile getirerek emeği geçenler teşekkür ettiler.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar