Skip Navigation Links

O Haber Gerçeği Yansıtmıyor!!!

Bülent Kavsak Hakkında ki İddialara DTO Yönetiminden Cevap Geldi;

Gündem   A+a-

 

    Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şube yönetimi, yayınladığı basın bildirisi ile geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetede yayımlanan yorum – haber’de DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ile ilgili suçlamalara yanıt verdi. Yönetim adına yapılan açıklamada Bülent Kavsak’ın yerel firmalar yerine İstanbul firmalarının çıkarlarını kolladığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

 

    Haber ve Başlığı Alakasız!

 

     Söz konusu haber ile haber başlığının birbiri ile alakasız olduğunun savunulduğu açıklama da özetle şu ifadelere yer verildi;

Transit akaryakıt işlemleriyle ilgili bazı kişi ve firmaların “sipariş”i üzerine kaleme alındığı pek belli olan sözde haberde Oda Şube Başkanımız Bülent Kavsak’ın yerel firmalar yerine İstanbul firmalarının çıkarlarını kolladığı yolundaki iddia en kibar deyimle gerçekle bağdaşmamaktadır.

 

Akaryakıt temin ve dağıtımının sağlıklı ve düzenli olarak sağlanmasını temin edecek olan Singapur modeli işletmeciliğinin hayata geçirilmesine gayret edildiği bir aşamada Oda Başkanımızı “kaçak akaryakıt gündeme gelecektir” biçiminde uyarmaya gayret etmek en hafif tabirle haddini bilmezlik ve bazı çıkar çevrelerinin borazanlığı şeklinde algılanmıştır.

 

Hayretle karşıladığımız bir diğer husus Oda Başkanımızın Azerbaycan Milli Petrol Şirketi SOCAR ile ilişkilendirilmeye çalışılması gayretidir ki bu kesinlikle gerçek dışıdır. Konumuzun SOCAR ile hiç ama hiç ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Hangi amaç, akıl ve mantık ile bu hayali ilişkinin kurulmaya çalışıldığı da bizim muhayyilemizi zorlamaktadır.

 

Şu konuya da dikkatinizi çekmek isteriz: Söz konusu haberde Odamızı da rencide edecek, töhmet altında bırakacak ifadeler yer almaktadır. Üzüntü ile karşıladığımız bu temelsiz suçlamalar eminiz ki 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yasası incelenmiş olsaydı kesinlikle gündeme getirilmezdi.

 

Ayrıca haberin başlığı ile haber içeriğinin birbiriyle alakasızlığı sözkonusu yazıyı kaleme alan kişinin gazetecilik alanındaki yeterliliğini (!) de ortaya koymaktadır.

 

Gönül dilerdi ki bu yazı kaleme alınmadan önce Odamızın ve / veya Başkanımızın görüşüne başvurulup haber öyle yazılsaydı... Ancak niyetin bu olmadığı ve Singapur modeli ile çıkarları bozulacak olan bazı kişi veya firmaların karalama yöntemine başvurmaları ve bir gazete ile gazeteciyi de bu amaçla “kullanmaları” bizce ahlak ve vicdan dışı bir girişim olmuştur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

DTO İskenderun

 

Şube Yönetim Kurulu

 

 

 


 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet