Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tezgahlarda Uskumru Bereketi

BALIK SEZONU AÇILDI TEZGAHLARDA USKUMRU BEREKETİ

Ekonomi   A+a-

 

    İkinci kuşak balıkçı olan Mustafa Oktay 1 Eylül tarihinden itibaren başlayan yeni av sezonunun Körfez Balıkçısının yüzünü güldürdüğünü belirtti.

    Oktay şu anda Gırgırlarla yapılan Körfezdeki balık avına ayın 15’inden sonra Trollerinde dahil olmasıyla tezgahlardaki balık miktarının daha da artacağını belirtti.

    Babası Fahrettin Oktay’dan devraldığı balıkçılık mesleğini büyük bir zevk ve heyecanla sürdüren Mustafa Oktay Eylül ayı ile başlayan balık avı sezonunda ilk haftada tezgahları doldurduğunu ve bereketli bir sezonun ilk müjdecisi olduğunu belirtti.

    Özellikle Gırgırların şu anda Körfez Bölgesinde avlandıklarını belirten Mustafa Oktay; “Geçtiğimiz hafta 50 kasaya yakın uskumruyu tezgahlarımıza döktük ve aynı gün tükettik. Körfezde 15 Eylül’e kadar sadece gırgırlarla avcılık yapılabiliyor. Uskumru başta olmak üzere Palamut, Sardalye, İstavrit ve Kubbes gibi orta su balıkları şu anda bolca çıkmakta ve tezgahlarda çok uygun fiyatlarla dar gelirliye sunulmakta.

    Beş gün sonra Körfezde Trollerinde avlanması serbest bırakılacak ve dip balığı dediğimiz lezzet bakımından çok daha fazla tercih edilen Mercan, Barbun ve Cerbit’te tezgahlarımızda daha uygun fiyatlarla yerini alabilecek. Gümüş balığı da ayın 15 inden sonra kasalarla müşterisini bulacağı ümidindeyiz.

    Sezonun oldukça verimli ve bereketli geçeceği bu günden belli. Bu balıkların tamamının derin dondurucularda 3 - 4 dört ay muhafaza edilmesi mümkün. Fiyatlar uygun seviyede iken tüketicilerin alım yapmalarını öneriyoruz.” dedi.

    Oktay, körfezin yumurtlama bölgesi olması nedeniyle burada Trollerin diğer yerlere göre 15 gün daha geç avlanmaya çıkıyor olmasının bir dezavantaj gibi görülmemesi gerektiğini dip balıklarının gerekli boya ulaşması halinde hem lezzetlerinin hem de muhafaza sürelerinin uzadığını da belirtti.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş