Skip Navigation Links

İTSO’da Yanıt Arayan Sorular?!!!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’da yanıt bekleyen onlarca soru söz konusu..

Gündem   A+a-

 Soruşturma her ne kadar derin izlere ulaşsa da, üstü örtülmek istenen ve bir türlü yanıtları bulunamayan sorular İTSO üyelerinin kafasını karıştırmaya devam ediyor..

İskenderun kamuoyu ve iş dünyası, İTSO seçimlerinde sahte şirketleri ve sahte seçim listelerini kimin yaptığının ortaya çıkarılmasını bekliyor.

Seçimlerden hemen önce, birçok meslek grubunda sahte şirket kurulduğu ve seçim listelerine eklenerek seçime gidildiği ve seçim sonucunun doğrudan etkilendiği iddia ediliyor.

Peki bu sahte, paravan şirketleri kim kurdu?

Paravan şirketler seçim listesine kim ya da kimlerin talimatıyla eklendi?

Bu paravan şirketler hangi memur tarafından kuruldu?

Konuyla ilgili görevlendirilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Baş Müfettişi çalışmasını tamamladı mı? Sahte şirket iddialarını Vergi Müfettişlerinin de incelemesi gerekmez mi?

Buradan kamuoyuna, savcılara ve Vergi Denetim Kurulu’na sesleniyorum;

İTSO’daki denetim sadece bir iç denetim olmamalıdır. Olay, sadece Kurum içi bir yolsuzluk olayı olarak değerlendirilmemelidir. Olayın içerisinde sahte şirket kurulması, seçime hile karıştırılması da vardır ve vergi yasalarında ve TCK’da suç olarak tanımlanmıştır. Sahte kurulan şirketlerin vergi dairesi ve oda kayıtları, defterleri incelendiğinde durum tam anlamıyla ortaya çıkacaktır.

Yoksa olay örtbas mı edilecek. Seçimden hemen sonra bir yetkilinin oğlunun Oda’da işe başlaması tesadüf mü? Bu yetkili kim?

Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor?

Yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmasının aydınlığa çıkması için mücadele veren İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulunun dik duruşları kamuoyu tarafından büyük takdir görürken, bu soruların yanıtları ise soruşturmanın sonuçları açısından da büyük önem arz ediyor.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet