Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İnsanların En Hayırlısı İnsanlığa Hizmet Edendir..

Ali Uysal, Uysal Group’tan ev alan herkesin Hanife Uysal Orta Okulu inşaatında bir tuğlasının olduğunu söyledi.

Eğitim   A+a-

 Hayırsever İşadamı Ali Uysal’ın annesi Hanife Uysal adına yaptıracağı orta okulun temel atma töreninde konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz:

İnsanların En Hayırlısı İnsanlığa Hizmet Edendir..

Hayırsever İşadamı Uysal Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uysal tarafından Annesi adına yaptırılacak olan “Hanife Uysal” Ortaokulu’nun temel atma töreni Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve bölge protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Vali Lekesiz konuşmasında, kazandığı öğretmen lisesini imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan ama içindeki uhdeyle de hayır işlerini çok seven Ali Uysal’dan bol bol övgüyle söz etti ve “İnsanların En Hayırlısı İnsanlığa Hizmet Edendir.. sözünü hatırlattı.

 

Hanife Uysal Orta Okulu’nda Herkesin Tuğlası Var..

İskenderun halkının Kurtuluş Orta Okulu olarak tanıdığı yılların eğitim binası, Hayırsever İşadamı Ali Uysal tarafından 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu olarak yeniden yapılıyor. Yeni eğitim kurumunu Annesi Hanife Uysal’ın adıyla yaşatacak olan Ali Uysal, bölge’de eğitim dünyasına yeni bir değer daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Konuşmalarında “Uysal Eğitim Vakfı” sürprizini de açıklayan Ali Uysal, okulun tüm ihtiyaçlarının eğitim vakfı tarafından karşılanacağını söyledi. Ali Uysal, Uysal Group’tan ev alan herkesin Hanife Uysal Orta Okulu inşaatında bir tuğlasının olduğunu söyledi.

Protokol Temel Atma Programında Buluştu

Temel atma programına Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in yanı sıra İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, MÜSİAD Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez ve eğitim dünyasından birçok isim ile sanayiciler ve işadamları katıldılar.

İnşaat Sektöründe 7 Farklı Alandayız

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programa Hayırsever İşadamı Ali Uysal’ın özgeçmişi okunarak başlandı. Daha sonra alkışlarla konuşmasını yapmak üzere platforma çıkan Ali Uysal, Uysal Group ve Uysal Ailesinin eğitim camiasına sağlanacak olan katkının sevinç ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 300’e yakın personelleri ile inşaat sektörünün 7 farklı alanında mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet verdiklerini kaydeden Ali Uysal; “hizmet verdiğimiz tüm branşlarda tekniği, kalitesi ve hizmetleri ile kısa vadede bölgesinde, orta vadede yurt içinde ve uzun vadede yurt dışında markalaşmayı hedefliyoruz. Uysal Group olarak; “Uluslararası kalite standartları çerçevesinde, verimlilik bilgi birikimi ve ileri teknoloji kullanımı ile rekabet avantajı oluştururken, kurumsallaşmış ve finansal açıdan güçlü bir yapı ile kaliteyle güveni ön planda tutarak kalıcı projeler üretmeye çalışıyoruz. Tüm bu başarılı çalışmalarımızı sosyal sorumluluk projeleri ile de taçlandırıyoruz.

Yokluğu İliklerime Kadar Hissettim!

Geçmişte yokluğu ve yoksulluğu, uç noktada yaşamış, iliklerine kadar hissetmiş biri olarak hayır ve hasenat işlerine son derece önem veriyorum. Hayır işleri, benim hayatımda olmazsa olmazım, kısacası hayır işleri benim gıdam. Bu topraklarda kazandığımızın, bizim kadar, içinde yaşadığımız coğrafyanın insanlarının da hakkı olduğunu düşünüyor ve söz konusu kazancımı paylaşmaktan da onur duyuyoruz.

İstedik ki; Daha İyi Şartlarda Eğitim ve Öğretim İmkanı Sunalım

2011 yılında Şehit Kazım Şengül Polis Merkezini Avrupa Standartlarında yeniden inşa ederek, halkımızın ve emniyet teşkilatımızın hizmetine sunduk. Şimdi ise; eğitim adına konulan her bir tuğlanın, daha güçlü bir Türkiye’nin aydınlık geleceğine konuşmuş bir tuğla demektir, düşüncesinden hareketle merhume Annem Hanife Uysal adına 24 derslikli ortaokulu yaptırmaya karar verdik. İstedik ki, geleceğe yönelik en güçlü varlığımız olan memleketimizin çocukları daha iyi şartlarda okusun. Daha iyi şartlarda eğitim ve öğretimine devam etsin.

 

Uysal Eğitim Vakfı Sürprizi!

Esas görevimiz bundan sonra başlayacak. Hanife Uysal ortaokulumuzun eğitim ve öğretim yılı içerisinde ihtiyaç duyacağı her türlü araç – gereç malzeme, çok yakın zamanda kuracağımız “Uysal Eğitim Vakfı” Marifetiyle karşılanacaktır.

Sizin Kiriniz – Pasınız Benim Anlımın Akıdır!

Konuşmasının sonunda Uysal Grup emektarlarına teşekkür eden Ali Uysal; “zaman ve mesai mefhumu gözetmeden, yağmur, çamur, kir – pas, demeden çalışıyorsunuz. Sizlerin döktüğü her bir damla alın teri, ayağınızın çamuru, elinizin kiri – pası, şirketimizin benim anlımın akıdır” şeklinde konuştu. Hayırsever İşadamı Ali Uysal, konuşmalarının sona ermesi ile Uysal Grup işçileri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Toplam İnşaat Alanı 2 Bin 664 Metre Kare

Temeli atılan Hanife Uysal Ortaokulu hakkında bilgi veren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise yaptığı açıklamasında Kurtuluş Orta Okulu olarak bilinen binanın 1960 yılından bu yana hizmet verdiğine dikkat çekti. Karahan; “İskenderun Kurtuluş Orta Okulu 16 ve 18 derslikten oluşan 2 blok halinde toplam 34 derslikte bin 100 öğrenci ile eğitim ve öğretim yapmakta idi. 1960 yılında yapılan binamız için yıkım kararı alındı ve yıkıldı. Bunun üzerine hayırsever işadamımız Ali Uysal, muhterem merhume anneleri Hanife Uysal adına okul binamızın yapını üstlenmişlerdir. Yapılacak binanın tavan alanı 666 metre kare toplam inşaatı ise 2 bin 664 metre karedir.” Açıklamasına yer verdi.

Eğitim Alanında Ciddi Dönüşüm Olacaktır

Çağımızda ekonomik ve kültürel gelişmeyi sağlamanın temel unsurlarından en önemli olanın eğitim olduğuna dikkat çeken İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise; “İskenderun’umuz tarihi misyonuna uygun olarak bu fonksiyonları infa etmektedir. İnanıyorum ki burada ki okulumuzun tamamlanmasının ardından eğitim alanında ciddi bir dönüşüm sağlanacaktır. Ben Hayırsever işadamı Ali Uysal’ı kutluyorum” dedi.

Herkes İşini En İyi Şekilde Yapacak

Son olarak konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise, hudutta nöbet tutan askerinden, mektepte kalem tutan talebesine kadar herkesin işini iyi bir şekilde yapması gerektiğini söyledi. Eğitim adına konulan her bir tuğlanın ülke için daha müreffeh, aydınlık, güçlü ve kuvvetli olduğunu belirten Lekesiz, şunları söyledi: "Bugün sadece ilimizin, İskenderun ilçemizin değil aynı zamanda ülkemizin güçlü geleceğine katkıda bulunmak üzere genç nesil yetiştirecek eğitim yuvasının temelini hep beraber atacağız. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Uysal ve değerli ailesinin, merhum annesi Uysal'ın ismini sadece mezar taşına değil, aynı zamanda bir hayır müessesesinin tabelasına yazdırdıkları için teşekkür ediyorum."

Vali Lekesiz, İşadamı Ali Uysal’ın Hayatı Derslerde Okutulmalı!

Öte yandan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hayırsever İş Adamı Ali Uysal’ın hayatının derslerde okutulması gerektiğini işaret ederek Uysal ve ailesinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, işadamı Uysal ve katılımcılar butona basarak okulun temeli attı.

 
İnsanların En Hayırlısı İnsanlığa Hizmet Edendir..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş