Skip Navigation Links

İskenderunspor'lu Meclis..

İskenderun Belediye Meclisi gündem maddelerinden çok, gündem dışı konuşmalarla damgasını vurdu.

Gündem   A+a-


İskenderunspor’lu Meclis..
İskenderun Belediye Meclisi gündem maddelerinden çok, gündem dışı konuşmalarla damgasını vurdu.
Her zamanki gibi Meclis Üyeleri Ercüment Kimyon ile Garip Şandır’ın uzun konuşmaları ve ardından İskenderun’un gerçek gündemi İskenderunspor 1967 Kulübü’nün geleceği gündeme geldi.
Grup Başkan Vekilleri’nin İskenderunspor 1967 Kulübü ile ilgili mütabakata varmaları ve Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek’le görüşmeleri ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları kamuoyundan takdir toplarken, İskenderunspor’un geleceği ile ilgili daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiği vurgulandı.
 
“İskenderunspor’u En Güzel Yerlere Getirelim”
MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır İskenderunspor’la ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Geçen gün dört grup başkan vekili bir araya geldik, İskenderun Spor’la ilgili görüşmelerimiz oldu. İskenderun Spor’a destek olalım ve birlikte bir yerlere getirelim. Sizler de bu konuyu destekleyip arkasında olduğunu beyan ettiniz. Türkiye’de futbol hayatında önemli bir noktaya gelmiş İskenderunspor’u tekrar önemli noktaya getirmemiz gerektiğine inanıyorum. İskenderun sporu hak ettiği yere getireceğiz, bu konuda herkesten basından ve İskenderun’da yaşayan İskenderun’da ekmeğini kazananlardan bu konuda yardım isteyeceğiz. Madem Hatay sporu 1. lige çıkartacaklar biz de en yakın olan İskenderun Demir Çelikspor’u çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. Tabi ki gönlümüzün de İskenderun sporun da aynı konuma gelmesidir.”
 
“Bayrağı Eski Haline Getirin!!!”
AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten, İskenderun medyası tarafından gündeme getirilen Atatürk Anıt’ındaki ay yıldızlı al bayrağım silinmesi, İskenderunspor ve büyük şehir konularında görüşlerini dile getirirken, bayrağı eski haline getirilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “ Son günlerde Atatürk anıtında bayrakla ilgili bir sürü söylentiler var. Bazı medya kuruluşları bu konuda devamlı, bir memleketi yöneten bir insanı ihanetle suçlamaya kalkıyorlar. Bunu ben onaylamıyorum ama burada yaşayan bir vatandaş olarak bayrağın eski halini geri almasını aslı gibi olmasını istiyoruz. Bizim İskenderun hakikaten sahipsiz bir şehir. Ben Hatay’ın büyükşehir olması konumunda İskenderun, Dörtyol, Erzin belediye başkanlarının fikirleri alındımı veya da sizler bu toplantılara çağırıldınız mı? Biz Ak Parti grubu olarak bu konuda hiçbir fikrimiz yoktur. Bunu bize açıklarsan memnunuz oluruz sayın başkan.
Gene son günlerde medya da İskenderunspor’la ilgili haberler var. İskenderunspor’un sahipsizliği ve satılacağı gündeme getirilmiş. Bunu daha öncede konuşmuştuk. Hiçbir siyasi düşünce gözetmeksizin 4 siyasi partinin grup başkanı arkadaşlarımız Ticaret Odasının çatısı altında deniz ticaret odası, borsalar bir takım derneklerle bir takım toplantılar yaptık. İskenderunspor’u hep beraber bir yerlere getirmeliyiz. İskenderun halkı adına mecburi bir hizmetimizdir. İskenderunspor bizim kendi malımızdır, kendi canımızdır. Geçen gün İskenderun tesisleri için proje ihalesi yaptınız. Bunun ihaleyle kalmamasını projeyi hayata geçirerek biran evvel İskenderunspor’a verilmesini istiyoruz. İskenderun Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret Borsası, İskenderunspor’a her ay 10 bin lira vermeyi taahhüt ettiler. “ diyerek toplumsal birlik ve bareberliğin sağlanması gerektiğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
Civelek Sabırla Dinledikten Sonra Kendisi Konuştu..
Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halka hizmetin önemli olduğunu söyledi.
İskenderun’un ve halkın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kapsamda en önemli sorunumuz olan içmesuyu çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
İsmet İnönü Mahallesi’nde başlayan içmesuyu şebekesi döşeme inşaatında 3 bin metreyi aşkın şebeke borusu döşendiğini ve 300 eve yeni şebekeden su bağlandığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çok kapsamlı proje bu ama olmazsa olmaz. Vatandaşımızın musluğundan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşması çok önemlidir. Bunu hep birlikte gerçekleştirdik. İller Bankasından teknik heyet geldi ve çalışmayı inceledi. Bu kadar düzgün ve kaliteli malzeme kullanılan çalışmaların nadir olduğunu söylediler” dedi.
Başkentte Hatay Günleri etkinliğinin şehrimizin tanıtımında çok başarılı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un tüm güzelliklerini yansıtmaya çalıştık” diye konuştu.
 
‘İskenderun’un altyapısı çok sağlam olacak’
Su şebekesi, doğalgaz, elektrik şebekesinin döşenme çalışmasının bitmesiyle, İskenderun’un altyapısının çok sağlam olacağının altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, drenaj kanalları yapımının yarıdan çoğunun tamamlandığını, yağan aşırı yağışlarda su birikintisi olmadığını hatırlattı.
Teknolojinin başdöndürücü hızla geliştiğine dikkat çekerek, mümkün olduğunca teknolojinin imkanlarının halkımızın hizmetine sunulmaya çalışıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kapsamda e-belediyecilik, e-mezarlık, emlak ve su borçlarını online ödeme gibi pek çok hizmetten halkımızın yararlandırıldığını kaydetti.
İskenderun’un sahibinin İskenderunlular olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentimizde beş yıldızlı otellere ihtiyacı olduğu sözünü yineledi.
Çöp sorunu, sivrisinek ve karasinek sorununun çözüldüğünü, İskenderun’un havasının değiştiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bunu en ekonomik şekilde hallettik” dedi.
 
Yeni köprü yapımına yoğun çalışma
Yeni İtfaiye hizmet binası ve yeni Toptan Sebze ve Meyve Hali’nin hizmete girdiğini, tehlike oluşturması nedeniyle yıkılan 25 metrelik köprünün yerine yapımına başlanan 50 metre genişliğindeki yeni köprünün inşaat çalışmasının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, iki çelik yaya köprüsü de yapılacağını söyledi.
Sahilde çok güzel bir nikah salonu yapılacağını, spor tesisleri yapıldığını, kadınlarımıza verilen değerle hizmete giren Kadın Kültürevlerinde kadınlarımızın değişik branşlarda ücretsiz kurslar aldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kadınlarımızın çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.
Temelsiz hiçbir şeyin olmayacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu bilinçle İskenderunspor’a altyapı kazandırmak amacıyla tesis kurulacağını kaydetti.
Liman şehrinin ekmeğinin limandan olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, önemli olanın İskenderun’a ve halkımıza hizmet olduğunun altını çizdi.
Denizle köprü olacak iskelenin ihalesinin yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu çok önemli” diye konuştu.
 
 
 
‘Sanata saygı şart’
Atatürk Anıtı’ndaki bronz yapıdan oluşan kaidenin, kimyasal maddelerle bakım ve onarım yapılarak orijinal haline dönüştürülmesine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bakım çalışmasının sanata saygı anlayışı ile yapıldığını söyledi ve Atatürk Anıtı’nda iki adet büyük boyda Türk Bayrağımız bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Sanata saygı şart. Bir tunç, bronz abide. Son derece güzel yapılmış. Rahmetli heykeltraşımızın ruhu şad olsun. Çok güzel bir Atatürk Anıtı yapmış. Yanında zaten büyük kocaman iki bayrağımız var. Sanat eserinin üzeri boyanmaz. Ankara’da, İstanbul’da, yurtdışında her yerde görüyoruz. Bütün bronz sanatlar oksitlenmeye bırakılır. Tarihi bir sanat eseri olarak kalır” şeklinde konuştu.
Tüm ihalelerin şeffaf yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, toplantıya katılanları, 6 Haziran’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları ve 9 Haziran’da Türk-Avusturya Potpurisi (klasik müzik) etkinliğine davet etti.
Belediye Meclis toplantısında slayt destekli anlatımla, belediyemizin, teknolojinin imkan ve kolaylığından vatandaşlarımızın yararlandırılması amacıyla e-belediyecilik hizmetleri ile web tasarım güncelleme hizmetleri de paylaşıldı.
Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri şu şekilde karara bağladı.
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet