Skip Navigation Links

Talasemi Ailesi Dayanışma Yemeğinde Buluştu

İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği (İSTOYAD), düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğinde

Sağlık   A+a-

üyeleri ile bir araya gelirken 2. Yıl dönümlerin de kutladılar. İskenderun Şalen Restoran’da düzenlenen etkinlik Hatay’da ki talasemi ailelerini de bir araya getirdi. Ülkemiz için gerçek bir halk sağlığı sorunu olan Talasemi konusunda, “Talaseminin önlenebilir” bir hastalık olduğuna dikkat çekildi. Düzenlenen programa İskenderun protokolünden kimsenin iştirak etmediği gözlendi.

   Hastalığı Tanıtıp Halkı Bilinçlendiriyoruz

   Talasimi hastalığını tanıtıcı ve halka bilinçlendirici çalışmalar yaptıklarını anlatan İSTOYAD Başkanı Volkan Vuraltaş; “Bu hastalığı taşıyan insanların önlemlerini almasıyla ilgili faaliyetler sürdürmekteyiz. 33 ildeki hemoglobin hastalıklarını önleme kapsamında Hatay önleme konusunda merkez illerden bir tanesi. Halk sağlığı açısından 2012 yılı Telasimi yılı olarak ilan edildi. Bununla ilgili çeşitli programlar, projeler düzenlenmekte, bunlardan bir tanesi de ilköğretim 8-9. Sınıf öğrencilerine yönelik taşıyıcıların belirlenmesi ve bunun önceden tespitiyle ilgili bir proje. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve derneğimizin aracılığıyla bu hastalığı öğrencilere anlatarak, hastalığın önlenmesi, yayılmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız” dedi.

   Bir Kez Daha Düşünün

    Bir hasta ile Halk sağlığından bir doktor aracılığıyla okullarda öğrencilere hastalığın önleyici ve bilinçlendirici çalışmalarda bulunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Vuraltaş, genç çiftlerin evlenirken, test yaptırmaları, taşıyıcı olan çiftlerin de çocuk yaparken bir kez daha düşünmelerini istedi.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet