Skip Navigation Links

İskenderun’da TEHLİKE ÇANLARI!

İstanbul Kumburgaz Sahilinde deniz bisikleti ile denize açılan 5 gençten haber alınamaması Türkiye’de gözleri Deniz Bisikletlerine çevirdi.

Yaşam   A+a-

    İskenderun’da Deniz Bisikleti Turlarını kameraya alan haber ekibimiz, ‘Can Yeleği’ konusunda yetkililerin dikkatine sunulacak görüntü ve fotoğraf elde ettiler.

     Çocuklarımızı Uyaralım

     Ufak yaşlarda çocuklara dahi belirli saat aralıklarında kiralanan Deniz Bisikletlerinde ki güvenlik zaafı adeta tehlike çanlarını işaret etti. ‘Batmaz’ özelliği ile bilinen Deniz Bisikletlerinde en önemli güvenlik olarak bilinen ‘Can Yeleği’ kullanılmaması birçok vatandaş tarafından da tepkiyle karşılandı. Can yeleklerinin deniz bisikletinin içerisinde bulunduğunu ancak kiralanan kişilere can yeleğinin giydirilmediğine dikkat çeken bir grup vatandaş; “ufak yaşta çocuklara dahi deniz bisikletleri kiralanıyor. Ancak can yeleğinin giydirilmediğini görüyoruz. Sadece deniz bisikletinin içerisinde birkaç tane can yeleği olduğunu görebiliyoruz. Ancak Deniz bisikleti ile belirli bir mesafe aldıktan sonra kontrolde zaman içerisinde zorlaşabiliyor. Ve ufak yaşlarda ki çocukların bu deniz bisikletlerinde olması her an ciddi bir tehlike doğurabilir. Yetkililer bu deniz bisikletleri ile ilgili bir çalışma yapmalıdırlar. Aksi durumda tehlike çanları bizim içinde çalabilir” şeklinde konuştular.

 

     Can Yeleği Zorunlu…

    Öte yandan, her türlü ihtimale karşın deniz de bir görevlinin deniz bisikleti ile beklediğini de kaydeden vatandaşlar; “ancak bu durum yetersiz. Can yeleği konusu çok önemli. Deniz bisikleti kime kiralanıyorsa can yeleğinin giyinilmesi zorunlu bir hale getirilmelidir” dediler.

 


İskenderun’da TEHLİKE ÇANLARI!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet