Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’da yeni bir yaşam başlıyor

İskenderun Belediyesi’nin düzenlediği, İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin katkılarıyla, yeni İskenderun’un

Gündem   A+a-

kentsel dönüşüm ile deprem hazırlık çalışması gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

İSKENDERUN TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK

Depremle ilgili slayt gösteriminin ardından konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bu, İskenderun’un yeniden inşası ve yeniden kuruluşu. Artık bugün yeni İskenderun’un kuruluşunun milat günü. Depremin ne kadar acı ne kadar yıkıcı olduğunu slaytlarda gördünüz. Bu kenti yeniden inşa ediyoruz. Kentsel dönüşümün bütün aşamalarını bitirdik. 77 hektar üzerinde 777 dönüm beş mahallede yeniden yapılandırmaya başlıyoruz. Pazartesi günü değer tesbitine başlıyoruz. Halkı mağdur etmeyeceğiz. Yıkıp yeni ev yapmak değil kentsel dönüşüm, yeni yaşam şekli, yeni mantaliteye algılamayı kültürlerin kaynaşması olarak bu kenti yeniden dizayn edeceğiz. Belediye olarak kimseyi üzmeden, daha çağdaş, daha modern, daha yaşanabilir meskene kavuşturacağız. Kimseyi dışlamayacağız, İskenderun Türkiye’nin en büyük 10 kentinden biri olacak. İskenderun yeni bulvarlar, yeni caddeler olacak. Bütün mahallelerimizin değeri artacak” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmasının önemine değinerek, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i kutlayan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “Deprem öncesi ve deprem sırasında ve deprem sonrasında alınacak tedbirlerin hayat kurtarma, zararı en aza indirme noktasında önem arzetmektedir” diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi İnşaat mühendisi Selahattin Gündüz, “Bu nedenledir ki can ve mal kayıplarının fazlalığı bakımından ülkemizde deprem doğal afetler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Türkiye deprem gerçeğiyle yaşayan ülke olarak ucuz maliyet , çarpık kentleşme, denetim sorumluluğunun yerine getirilemediği bir başı boşluğu kaldıramaz” şeklinde konuştu.

Başkan Seyfi Dingil’in konuşmasının ardından, Deprem Uzmanı Prof.Dr.Nejat Bayülke, MKÜ İnşaat Fakültesi’nden Doç.Dr.Murat Bikçe, MKÜ İnşaat Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr.Murat Örnek de kentsel dönüşüm ve deprem duyarlılığı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Program, Ankara Kentsel dönüşüm Bürosundan Jeoloji mühendisi Memduh Şan, Şehir planlamacı ve kentsel dönüşüm uzmanı Burcu Deveci, mimar Yeliz Aydın’ın ‘Kentsel Dönüşüm’ sunumuyla sürdü.

 

‘İNSAN HAYATI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun birinci derece deprem alanında. Bu çok önemli proje. İnsan hayatına çok önem veriyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte İskenderun’da yeni bir yaşam başlıyor. İskenderun’u komple ele alıyoruz. Modern, çağdaş şehir, sosyal donatıyla insanca yaşanacak bir kent inşa ediyoruz. Bu kentsel dönüşüm İskenderun’un yeniden yapılanması, yeniden değer kazanması, yeniden marka kent olmasıdır. Kentsel tasarım müdürlüğünü kurduk. İskenderun başka ilçelere danışmanlık yapacak kapasiteye getirdik. Arge’yi kurduk. Çok nezih binalar yapacağız. İskenderun’un ruhuna, mimarisine, yapısına uygun çok güzel binalar yapacağız. Bu konuda çok yol katettik. İki yıl içinde yeni bir İskenderun göreceksiniz. Kentsel dönüşüm bir başlangıç. Kültür, sanat tiyatrosu, yaşam alanıyla teleferiğiyle, diğer projelerimizle burada yaşamaktan keyif alacak İskenderun halkı. Gururla ben İskenderunluyum diyecek. Bu değişim İskenderun lobisini, hemşehrilik ruhunu hayata geçirecek” dedi.

Belediye Başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşların da katıldığı toplantı bitiminde, plaket töreni düzenlendi.

Salonun girişinde, depremle ilgili afiş çalışmaları da yer aldı.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (4) adet yorum var.
kıyas 5 Eylül 2014 Cuma
işin bir başka boyutu daha var amma ...neyse...kısaca her ne kadar belediye yönetimine gelme şekliniz ofsayt ise de bu konuda elinizi çabuk tutun..Bakalım kırıp dökmeden kimseyi üzmeden,kimseye haksızlık yapmadan yapabilecekmisiniz..haa unutmadan ..en büyük yardımcınız HAK ve HALK'tır ...
kıyas 5 Eylül 2014 Cuma
Hatay da tarih içerisinde meydana gelen depremlerin 8 ila 9 şiddetinde ollduğu ve aynı özelliklere sahip Kuzey Amerika San Andreas Fay Hattının da aynı derecede her an kırılma tehlikesinin bulunduğudur..Hatta Kuzey Anadolu Fay Hattının oynar olması, Marmara bulunan yerel fay hatlarını aşırı sıkıştırmasıyla burada biriken enerjinin,Hatay özelliğine bürünmesi sonucu yıkıcı olmuştur.
kıyas 5 Eylül 2014 Cuma
Bir büyüğümüzden dinlemiştim..hatayda yerin 100 metre altında medeniyet izlerine rastlanmış..bunu çok rahat depremle ilişkilendirebiliriz..İstanbul depreminden bir-kaç yıl sonra çeşitli ülkelerin deprem uzmanlarının Hatayda yaptıkları bir sempozyum vardı..Halkı bilgilendirme amaçlı bu sempozyumda,katılımcı uzmanların ortak görüşü hatayın risk altında olduğuydu..Hatta bir uzmanın (daha sonra bir yazısında) dünyanı bir-kaç bölgesi ile aynı derecede yüksek risk teşkil eden
kıyas 5 Eylül 2014 Cuma
İstanbul depreminden sonra, türkiyenin deprem gerçeği daha ciddi ortaya çıktı..Kafkaslardan gelen ve doğu anadolunun kuzeyinden geçen, Kuzey Anadolu Fay Hattı dediğimiz deprem güzergahı ile doğudan çatallama yaparak güneye , yani bulunduğumuz şehire gelen Güney Fay Hattı uç bölge olması nedeniyle daha çok tehlike yaratmakta..
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş