Skip Navigation Links

Denizden Neler Çıktı Neler?..

Körfezde kafes çıkarma operasyonu düzenlendi

Gündem   A+a-

 

     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Balıkçı Barınağında denizlerin temizlenmesi projesi kapsamında tören düzenlendi.

 

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan “Denizlerin Terk edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” kapsamında İskenderun’da Denizlerin Temizlenmesi Operasyonu ile ilgili açılış töreni ve ardından resim sergisi düzenlendi. İskenderun Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen tören programına;

 

    Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, İskenderun İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar, Toç Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı veteriner hekim Hasan Ballı ve yetkililer katıldı. Toplantı sonrası Balıkçı Barınağında düzenlenen resim sergisi gezildi. Sergi sonrası ise Operasyon Teknesi ekibinin dalış faaliyeti ile ağ ve kafes çıkarma operasyonuna start verildi.

    İskenderun Sahiline yaklaşık 5 mil açıklarında gerçekleştirilen operasyonda dalgıçlar denize bırakılan kafesleri çıkardılar. Kafes içerisinde deniz debindeki adeta çöp yığınları da çıkartılması, yetkilileri de hayrete düşürdü. Ağ ve kafeslerdeki kirliliği gören Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, “Denizlerimizin ne kadar kirli olduğunu görüyorsunuz, amacımız, bu kirliliği azaltmak ve yetkili birimler ile birlikte körfezimizi daha temiz hale getirmek için çalışmalar yapmaktayız” dedi.

 

 


 

 

Denizden Neler Çıktı Neler?.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet