Skip Navigation Links

ÖZEL OKULLARDA ÖĞRENCİ OKUTMAK ARTIK DAHA KOLAY

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 2014 Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler

Eğitim   A+a-

    için Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama Kılavuzunu 07 Ağustos 2014 tarihinde yayınladı.

 

     Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Dörtyol Özel Tufan Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman ÖNCÜL, veliler ve öğrenciler için hayati önemi olan bu konuda şu açıklamaları yaptı:

    Kılavuzda yer alan bilgilere göre ilimiz Hatay’da 2014 yılı için 291 Okul Öncesi, 581 İlkokul, 942 Ortaokul ve 1287 Lise öğrencisine Eğitim Öğretim Desteği verilecek. Bu destek sınıf tekrarına düşülmediği takdirde, öğrencinin Eğitim Öğretim Göreceği okul bitinceye kadar kesilmeden devam edecek. 2014 Yılı için destek miktarı okul öncesi öğrencileri için 2,500 TL, ilkokul öğrencileri için 3,000 TL, ortaokul ve lise öğrencileri için 3,500 TL olacak ve bu ücret öğrencinin kayıt yaptıracağı özel okullara 3 taksitte devlet tarafından ödenecek. Ancak öğrenci velileri özel okulun Eğitim öğretim ücreti ile devlet desteği arasındaki farkı özel okula ayrı olarak ödeyecek. Bu durumda destek talebi kabul edilen öğrenci velileri Anasınıfında öğrenim görecek öğrencileri için kurumumuza 2,000 TL, ilkokul öğrencileri için 2,000 TL, ortaokul öğrencileri için 2,000 TL ve Anadolu lisesi öğrencileri için 3,000 TL ödemeleri yeterli olacak, dedi.

 

    Öğrencilerini özel okulda okutmak isteyen öğrenci velilerinin çocuklarının eğitim öğretim gördüğü resmi okul müdürlüklerine gidip, e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği menüsü üzerinden 8 / 18 Ağustos 2014 tarihleri arasında başvurularını yapmaları ve başvurularının kabulü halinde 5 / 9 Eylül 2014 Tarihleri arasında okul tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerini Özel Okullarda okutmak isteyen velilerin bu tarihleri kaçırmamaları çok önemlidir. Arzu eden tüm veliler konu ile ilgili aydınlatıcı bilgiler almak için kurumumuza gelebilir kendilerine yardımcı olmaktan zevk duyarız, diye sözlerini tamamladı.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet