Skip Navigation Links

Tanışalım Konuşalım Uzlaşalım Projesi Amaçladığı Hedeflere Ulaşmıştır

Sergi açılış törenini İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan yaptı.

Eğitim   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan Atatürk Lisesi Müdürü iken hayata geçirdiği “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programını”nın kapanış sergisini İl Milli Eğitim Müdürü olarak açtı.

Geçtiğimiz hafta Dörtyol Millet Bahçesinde gerçekleştirilen sergi açılış törenine Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Projenin paydaşları olan Atatürk Lisesi ile Payas Endüstri Meslek Lisesinin idareci, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli ile yaz tatilinde olunmasına rağmen çok sayıda okul müdürü katıldı.

Sergi açılışına gösterilen ilginin bir diğer nedeni ise ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a dostları ve hemşerilerinin duyduğu sevgiden kaynaklanıyordu.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk; “Muhatabı dinlemek ve empati kurmak, belki de hayattaki en önemli mihenk taşıdır.” diyerek başladığı konuşmasında projenin önemine vurgu yaparak; “Diyalog kurmak uzlaşmanın temelidir. İnsanoğlu iletişim kurmak zorundadır. Birbirini anlamak zorundadır. Anlamak için konuşmak, haliyle dinlemek durumundadır. Dinlemek karşıdaki şahsı anlamaya yönelik icra edilen bir eylem olduğundan dolayı iletişimin ve uzlaşmanın olmazsa olmazıdır. O halde, dinlemek ve kendini karşındakinin yerine koyup bir de onun gözünden olaylara bakmak ‘bakış açısını değiştirmek’ elzemdir. Uzlaşmak her iki tarafın her istediğini elde etmesi demek değildir; bir olay etrafında asgari müşterekte hemfikir olması demektir ki birlikte yaşamak da bu şekilde mümkündür. Bu anlamda projemiz kapsamında öğrencilerimiz coğrafya itibariyle çok çeşitli kültürlerin beşiği olan ülkemizde değişik illeri ziyaret etme ve ülkemizde yaşayan kültürleri yerinde görerek bakış açılarını geliştirme imkanı yakalamışlardır. Bu nedenle bu ve benzer projeleri önemsiyor, projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’da yaptığı konuşmada; “Uzlaşma kültürü, demokrasinin temel öğesidir. Uzlaşamayan, işbirliği sağlayamaz. Dolayısıyla, uzlaşamayan ve diğerlerini göz ardı eden, genel kabul gören bir başarıyı elde edemez. Uzlaşma kültürü, hoşgörüyü de beraberinde getirir. Kavgayla elde edilen galibiyet, tescillenmez ve kabullenilmez. Kısacası, oyunun kuralı sadece galip gelmek değil uzlaşma kültürü içinde, hoşgörüyle ve diğerlerini ikna ederek galip gelebilmektir. Uzlaşmayı hayatımıza öyle yaymalıyız ki, kavgalaşma ve çatışmaya yer bırakmamalıyız. Çünkü bu bir seçimdir. Uzlaşma kültürüyle insanlığa ve medeniyete, kavga ile yabanıllığa ve vahşete doğru yol alırız. Uzlaşma aklı kullanmanın ve başkalarının da aklından istifade etmenin yollarından biridir. Bu amaçla Merkezi Finans Birliği tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Projemiz gerçek amacına ulaşmıştır. Bu projemizde bizlere destek olan Dörtyol Kaymakamımız Sayın Recep Soytürk’e şükranlarımızı, değerli çalışma arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Projenin içeriği hakkında bilgiler veren Sosyal Diyalog Uzmanı Adem Soysal’da; “Merkezi Finans Birimi (MİFİB) tarafından yürütülen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi hibe programı kapsamında Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ve Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığıyla yürütülen TR2009/0136.01-02/068 referans numaralı "Tanışalım Konuşalım Uzlaşalım" projesinin faaliyetleri kapsamında paneller, sempozyum, konferanslar, kahvaltı ve yemekli toplantılar gerçekleştirilmiş olup 150 öğrenci, 50 veli ve öğretmenden oluşan 200 kişilik bir ekiple "Kültürlerimizi Tanıyalım Gezileri" düzenlenmiştir.

Diyarbakır-Batman-Hasankeyf- Şanlıurfa, Mardin- Midyat-Şanlıurfa-Gaziantep, Aksaray-Hacı Bektaş -Nevşehir- Ürgüp-Göreme, Alanya - Antalya - Konya istikametlerinde ayrı ayrı zamanlarda gerçekleştirilmiş olup geziye katılan öğrenciler tarafından çekilen fotoğraflar arasından projenin amacına uygun en güzel 3 fotoğraf seçilerek derecelendirilmiştir. Bu gün bu fotoğraflarımızın yer aldığı sergimizin açılışını yapıyoruz. Yarında bir kermes gerçekleştireceğiz.“ dedi.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk tarafından 1. olan Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Yıkar’a tüm altın, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından 2. Olan Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Aykut Kaplan’a yarım altın ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Mustafa Özbolat tarafından da 3. olan Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Savaş Yıldırım’a çeyrek altın takdim edildi.

Serginin ikinci gününde ise Otantika Organizasyon tarafından ücretsiz sıkma ve ayran dağıtıldı.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet