Skip Navigation Links

Oğuz OSGB’den İşletmelere Yerinde Hizmet…

Türkiye’de yeni bir döneme imza atan 6331 Sayılı İş Yeri Sağlığı Ve Güvenliği Yasası,

Sağlık   A+a-

 

    işyerlerini üç ayrı kategoriye ayırırken, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarını belirledi.

    İş güvenliği uzmanı, doktor ve hemşire çalıştırmayı zorunlu kılan yasa, aynı zamanda istihdam etmesi ciddi bir maliyet olunca, işletmelere bu konularda hizmet veren bir sektör oluştu.

    İskenderun merkezli kurulan Oğuz Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (Oğuz OSGB), bölgede faaliyette olan işletmelerin yükünü almış durumda.

    Sektöre hızlı giriş yapan Hatay’ın Payas ilçesinin tanınmış isimlerinden Ahmet Oğuz, Oğuz OSGB’nin yasal yükümlülüğü yerine getirmekte zorlanan onlarca işletmeye hizmet verdiğini söyledi.

 

    Tecrübeli kadrosuyla hizmet veren Oğuz OSGB’nin Hatay geneli ve İskenderun Körfezi başta olmak üzere Osmaniye ilinde de yoğun hizmetini sürdürdüğünü belirten Ahmet Oğuz, demir-çelik sektörünün yoğun bir şekilde faaliyette olduğu Payas’ta yaşayan bir kişi olarak işletmelerin sorunlarını çok iyi bildiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

     6331 Sayılı İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın çıkarılma amacı; iş yerlerinde oluşacak kazaları ve iş yeri hastalıklarını önlemek. Devlet diyor ki 'artık benim çalışan yurttaşlarımın hem kazalara karşı hem de iş yeri hastalıklarına karşı korunması iş verenin sorumluluğu altındadır'. Mutlak suretle yanında sigortalı işçi çalıştıran kurum ve kuruluşlar iş yeri sağlığı ve güvenliği yasasının emrettiği koşulları gerçekleştirmek zorundalar. Kısaca açıklama yapmak gerekirse devlet iş yerlerini üçe ayırmış; Az tehlikeli, tehlikeli, çok tehlikeli. Az tehlikeli olanlar, 2016'nın yedinci ayının birine kadar iş yeri hekimi iş yeri güvenlik uzmanı ve iş yeri hemşiresi bulundurma durumundan muaflar. Ancak bunlar iş yeri risk analizlerinde acil eylem planlarını yine yapmak zorundalar. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan kurum ve kuruluşlar yanlarında bir tane dahi işçi çalıştırsalar, sigortalı olarak beraberinde ya bir iş yeri hekimi bir iş yeri uzmanı ve bir iş yeri hemşiresi çalıştırmak zorundalar. Tabi bunlar bulunması zor ve pahalı elemanlar olduğu için adına OSGB dediğimiz açılımı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi bu kuruluşlardan iş verenler hem sağlık hem de güvenlik hizmetlerini satın almak durumundalar. İşte biz bu yasanın gereğini yerine getirmek üzere iş ve işlemlerimizi tamamladık az önce dediğiniz gibi hızlı bir şekilde girişimimizi yaptık. Şu anda A-B-C sınıfı güvenlik uzmanlarımız, işyeri hekimimiz, iş yeri hemşiremiz olmak üzere faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ayrıca çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işçiler bazılarında altı ay bazılarında bir yıl bazılarında da iki yılda bir akciğer filmi, akciğer solunum testi, işitme testi yapmak zorunluluğu var ve beraberinde doktorun ön gördüğü kan ve idrar tahlillerinin yapılması söz konusu bizim bu anlamda dizayn edilmiş o anlamda oluşturulmuş iş yeri sağlığı ve güvenliği işlevleri yapmak üzere yani filmlerini çekmek röntgenlerini yapmak testlerini yapmak gerektiği zaman kan-idrarlarını almak üzere bu yönde dizayn edilmiş aracımız var. Aracımızla biz iş yerine gideriz filmlerimizi çekeriz, testlerimizi yaparız idrar ve kan tahlilleri içindeki numuneleri alırız. Böylece iş verenin zamandan ve iş gücünden kaybı olmaz. Yaptığımız iş bundan ibarettir. Değinmek gerekirse iş yeri sağlığı ve güvenliği konusunda yasanın gereklerini yerine getirmeyenler için buradaki yapılanlar oldukça fazla bu vurgulamakta özellikle fayda var.”

 


Oğuz OSGB’den İşletmelere Yerinde Hizmet…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet