Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Onbinler haykırdı Türkiye dinledi

İskenderun, yedi şehidine sahip çıktı. İskenderun İnönü Meydanı'nı dolduran onbinler terör örgütüne ve ele başına lanet yağdırdı.

Gündem   A+a-

 

İskenderun, yedi şehidine sahip çıktı. İskenderun İnönü Meydanı’nı dolduran onbinler terör örgütüne ve ele başına lanet yağdırdı. Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına dönen İskenderun Şehit Pamir Caddesi, anıt alanına ilerledikçe kalabalığın artmasıyla onbinler tek yürek oldu.
Kalleşçe saldırı sonrası şehit düşen Mehmetçiklerin isimleri tek tek okunarak hep bir ağızdan “Burada” sözü haykırıldı.


Teröre nefretin haykırıldığı mitingde, anaların başı dik ve “tek bir vatan haini kalmayana dek yine de evlatlar feda olsun” sözü haykırıldı.
İnönü Meydanı’nda toplanan kalabalık, kortej halinde Şehit Pamir Caddesi’nden Sahil Anıt Alanına yürürken, balkonlardan ve işyerlerinden alkışlarla destek veren vatandaşlar, teröre tepkilerini daha sonra korteje katılarak gösterdiler.
Kortej Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında, AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’na giden yolun Çevik Kuvvet Polisleri tarafından kapatıldığı dikkat çekti.
Yediden yetmişe herkesin bir arada tek yürek olduğu mitingde ses düzeninin yetersiz olması, anonsların duyulmamasına neden oldu.
Bölge belediye başkanları, AK Parti ile BDP hariç siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaşı bir araya getiren mitingde, şehit anaları ve engelliler en ön safta yer aldı.
Çelik-İş Sendikası ile Kızılay Derneği İskenderun Şubesi miting alanında vatandaşa su dağıtımı yaptılar.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek yaptığı duygulu konuşmada şöyle dedi: “Hayatının baharında 6 askerimizi memleketlerine terhis olup gidecekken; hain bir saldırıda şehit olarak uğurladık.
Ateş onların evine olduğu kadar İskenderun’a da düştü. Onlar bizim evlatlarımızdır. Acısını her zaman yüreğimizde duyacak ve unutmayacağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Ateş İskenderun’a düşmüştür. Ateş tüm Türkiye’ye düştü. Ümit, Serhat, Kerem Oğuz, İsmail, Erhan, Erol artık kalbimizdedir.
27 yıldan beri yaşadığımız bu acıları artık sıradan olaylar gibi kabullenemeyiz. Artık daha fazla tahammülümüz kalmamıştır. Ülkemizin güvenliği, barışı, huzuru, birliği ve bütünlüğüne; evlatlarımızın, askerlerimizin canlarına yönelik tehditlere halkımızın daha fazla tahammülü kalmamıştır. Her şehit cenazesi İskenderun’da olduğu gibi yüreğimizi yakmaktadır.
Tüm insanlık terörü ve şiddeti ortak bir akılla, kararlılıkla lanetlemekte ve insanlık suçu olarak kabul etmektedir. Emperyalizmin bu kanlı oyunu bu topraklarda tutmaz. Terör ve şiddet kardeşliğimizi, birliğimizi bozamaz. Aramızdaki güçlü bağlar terörü boğar. Biz, Samsun’dan başlayarak ve Anadolu’nun her köşesinde bağımsızlık ateşini yakarak Türkiye Cumhuriyetini kuran onurlu bir milletiz.
Bugün kararlılıkla, güvenle, kardeşçe bir arada durma zamanıdır. Daha 90 yıl önce ortak bir iradeyle emperyalizmi yenilgiye uğratan bu halk ülkemizde yıllardan beri oynanan bu kanlı oyunu da bozacaktır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş