Skip Navigation Links

Konya da Üniversite Kazananlara Müjde!

Konya Hataylılar Derneği Üniversiteyi Kazanan Öğrenciler İçin Göreve Hazır

Gündem   A+a-

 Konya Hataylılar Derneği, 2014 yılında Üniversiteyi kazanıpta Konya'da okuyacak olan öğrenciler için yardıma hazır olduğunu belirtti.

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, Konya'daki Üniversiteyi kazanan öğrencilere yardım amacıyla derneklerinin hazır olduğunu belirten Konya Hataylılar Derneği Başkanı Abdurrahman Sarcan yaptığı açıklamada,

"Değerli hemşehrililerimiz; Konya Hataylılar Derneği olarak yaklaşık bir yıldır Konya ilinde faaliyet göstermekteyiz. Konya da yaşayan hemşerilerimize destek olmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak kültürümüzü burada yaşamak ve tanıtmak amacıyla dernek çatısı altında buluşuyoruz. Hemşerilerimizin verdiği destekle onların hissiyatına tercüman olmaya çalışırken yine onlardan aldığımız desteği tüm hemşerilerimizin selameti için kullanma gayreti içinde olmaya çalışıyoruz. Şimdilik yeni kurulmuş bir dernek olmamız sebebiyle hem Konya ilinde hem de güzel Hatayımızdaki siz değerli hemşerilerimize ulaşmakta yetersiz kaldığımızı düşünüyoruz. Ancak bundan sonra hemşerilerimizin desteği ile hedef ve amaçlarımıza sağlam adımlarla gitmek için çaba gösterme gayreti içinde olacağız.

Bildiğiniz gibi 2014 yılı üniversiteye giriş sınavının ve tercihlerinin sonuçları açıklandı. Uzun ve meşakkatli bir maraton sonucunda Sınavsız geçiş dahil tercih yapan 1 milyon 239 bin 761 adaydan 733 bin 623 aday, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. İl olarak Türkiye genelinde her puan dalında orta sıralarda yer alan ilimiz eğitim alanında yukarı doğru sıçrayış yapmayı bekleyen iller arasında yer almaktadır. Geleceğimiz teminatı olan geçlerimizden üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik eder hayırlı olmasını temenni ederiz. Tabiki Hatay ilimizin den kazanan adayları ayrıca tebrik edip kutlamak istiyoruz.

Konya'nın bugün itibariyle üniversite öğrenci sayısı 93 bini, öğretim elemanı sayısı ise 4 bini aşmış durumda. İkisi devlet üniversitesi olmak üzere toplam 5 üniversitesi ile ülkemizin en önemli eğitim ve bilim merkezlerinden biri konumuna gelen Konya, üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Konya’daki mevcut üniversiteler hem bölgenin nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenmekte, hem de bölgede bilimsel ve teknolojik araştırmalar ile inovasyona yönelik faaliyetlerin yürütülmesine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun “Konya İlinin Ekonomik ve Sosyal Yapısına İlişkin Göstergeler 2012” araştırmasında Konya, öğrenci sayısında Türkiye’de ilk 5’e, öğretim elemanı ve mezun olan öğrenci sıralamasında ilk 4’e girdi.

Böyle güzel bir kentin üniversitelerini kazanan siz değerli gençlerimizle gurur duyarken Mevlana ve Hoş görü kenti olan Konya ya geleceğiniz günler en az sizler kadar bizleri heyecanlandırmaktadır.

Bu sebeple üniversiteyi kazanan değerli öğrencilerimizin şimdiden yanında olmak istiyoruz. Kayıt zamanından mezun olana kadar bu şehirde dernek olarak her türlü ihtiyaçlarını gidermek için göreve hazır olduğumuzu açık yüreklilikle ifade ediyoruz.

Üniversiteyi kazanan örgencilerimizi tekrar tebrik eder ve hayırlı olmasını dileriz." dedi.

Dernek Başkanı Abdurrahman Sarcan, Dernekle iletişim kurmak isteyenlerin aşağıda isim ve telefon numaralarına ulaşmalarını istedi.

KONYA HATAYLILAR DERNEĞİ İLETİŞİM

Şato Form mevki Zafer meydanı KONYA

Abdurrahman SARCAN 0506 995 1716

Saim ELMAS Selçuk Üni. Yabancı Diller Müdür Yrd 0530 241 1142

Bostan UZUNOĞULLARI Dernek Sor. 0532 515 9211

Mehmet AYDÖNER 0543 795 3371

Ahmet COŞKUN 0532 798 7131

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet