Skip Navigation Links

Hassa’da Altyapı Tamam Ama Üst Yapı Rezalet!!!

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içme suyu ve kanalizasyon dolgu çalışmalarından sonraki safha olan

Gündem   A+a-

üst yapı(asfalt, parke) vb. çalışmalarının ilçe belediyelerine ait olduğunu hatırlatarak, Hassa ilçesinde süren kanalizasyon ve içme suyu yapım işinin ardından ilçe belediyesinin üstyapı çalışmalarını yerine getirmediğini ifade ederek, vatandaşları mağdur ettiğini bildirdi.

   HATSU Genel Müdürlüğü, Hassa’da yapılan altyapı çalışmaları sonrasında ilçe belediyelerinin sorumlu olduğu asfalt, parke ve sulama gibi işlemlerin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU Genel Müdürlüğü’nün sorumlu tutulması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Hassa’da yapılan hem içme suyu hem kanalizasyon boru döşemelerinin ardından dolgularının tamamının yapıldığını ve üst yapı çalışmalarına hazır hale getirildiğini açıkladı.

    İlçe belediyelerinin üstyapı çalışmalarını yapmadığının altını çizen Genel Müdürlük, bu konuda vatandaş ile HATSU’nun karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, Hassa ilçe belediyesini, vatandaşların mağduriyetini gidermeye çağırdı.

    Dolgu çalışmalarının yapılmasından sonra vatandaşların toz ve toprak mağduru olmaması için işin müteahhidi tarafından Hassa İlçe Belediyesi’ne yakıt ikmali de müteahhide ait olmak üzere bir su tankeri bağışlandığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, yapılan bu bağışa rağmen ilçe belediyesinin tozlu yolları sulamadığını, bağışlanan su tankerine bir daha ulaşılamadığını ve Hassa Belediyesi’nin, itfaiye araçlarını halen Büyükşehir Belediyesine teslim etmemesine rağmen ilçede sulama yapmadığını ve ilçe belediyesinin tozu toprağı Hassalılara reva gördüğünü açıkladı.

    HATSU Genel Müdürlüğü, kendi çabalarıyla Antakya’da bulunan itfaiye araçlarını Hassa’ya gönderdiğinin altını çizerek, bayram öncesi Hassa’daki cadde ve sokakların, HATSU’nun girişimleri ile Antakya’dan giden itfaiye araçları tarafından sulandığını bildirdi.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet