Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu gazetecilere neden itibar gösteriliyor?

Tehdite uğradığı iddia edilen sanayiciler bu gazetecilere neden itibar gösteriyor?

Medya   A+a-

 

Hangi sözde gazeteci, kuruluş gecesinin

biletini 10 Bin Tl’ye sattı ve hangi sanayici

o parayı neden verdi?

 

     İskenderun'da yerel basın bünyesi altında yayın yapan bazı gazetelere yönelik şantaj tehdidiyle iş dünyasına abone reklam talep edilmesi iddiaları kentte polemik konusu oldu.

    Sabah Gazetesi'nin dünkü bölge ekinde yer alan haberde, “Tehdit ve şantajla para koparıyorlar” başlığı ile “İskenderun'da çıkan 100'e yakın yerel gazetenin çoğunun medya gücü ile şantaj yaptığı ileri sürüldü” açıklaması yer alıyor. Tamamen yoruma dayalı yapılan haberde ismi açıklanmayan iş dünyasındaki yatırımcıların kentte yayın yapan çoğu gazetenin şantaj haber tehdidi altında olduğu ileri sürülüyor. Ancak şantaj tehdidi yapan hiçbir yayın kuruluşu ve şikayetçi olan kesimlerin ismine yer verilmeyişi haberin yoruma dayalı olduğunu güçlendiriyor.

    Zan altında bırakılan çoğu gazete isimsiz yapılan şantaj suçlamasına hedef olurken habere ilişkin bir başka eleştiri de iş dünyasına geldi. Tehdite uğrayan sanayicilerin Basın İlan Kurumu kriterlerine uygunsuz yayın yapan yayın organlarına neden itibar ettikleri soruluyor.

     İş dünyasında fason ticaret anlayışına karşı deneyimi olan işadamlarının şantaja pabuç bırakmayan bir duruş sergilemeleri ve bu iddiaları güçlendiren sözde gazetecilerin ciddi anlamda yayın yapan basın kuruluşları arasından ayıklamaları bekleniyor.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş