Skip Navigation Links

'Ağaç Dikelim' Şarkısıyla Başlayan Mutluluk

Özel Atalar Koleji öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları ağaçları Su Ürünleri Fakültesinin bahçesine diktiler.

Gündem   A+a-

 
“Ağaç Dikelim” Şarkısıyla Başlayan Mutluluk
 
Özel Atalar Koleji öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları ağaçları Su Ürünleri Fakültesinin bahçesine diktiler.
Atalar Koleji öğrencileri Çevre Kulübü rehberliğinde bir proje başlattılar. Geleneksel olarak her yıl bir okul bahçesini ağaçlandıran Atalar Koleji’nin minik çevrecileri bu kez de Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin bahçesini yeşillendirdi.
Çevre Kulübü 1 ay önce fakülte dekanlığıyla iletişime geçti. Geçen yıl spor sahasının etrafına çam ağaçları dikmişlerdi. Bu yıl spor sahasının açıkta kalan üç yanına gölge olması açısından kauçuk ağacı dikilmesini istedi.su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz “Öğrencilerimiz bahçede gezerken veya maç yaparken çevrede gölge veren ağaçlar sayesinde bahçemiz daha yeşil ve dinlenme alanları daha serin, daha korunaklı olur diye düşündük” dedi. Atalar Koleji Çevre Kulübü de hemen öğrencileri devreye sokup, “Her İki Öğrenciye Bir Ağaç” sloganıyla bir proje başlattı. Öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarıyla birer “İsrail Kauçuğu” olarak adlandırılan ağaçlardan aldılar.
Çarşamba sabahı yola çıkan öğrenciler büyük bir keyifle Su Ürünleri Fakültesi’ne gittiler. Bahçede Fakülte Dekanı ve görevli hocalar ile öğrenciler büyük bir zevkle ağaçlarını dikip ilk “can suyunu” verdiler. “Ağaç Dikelim” şarkılarıyla ağaç ekip bahçede oyun oynadılar. Öğrencilerin bu sevincini paylaşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi. “Sevgili çocuklar, sizin diktiğiniz bu ağaçlar, burayı yeşillendireceği gibi aynı zamanda bir hatıra koruluğu oluşturacak. Nice öğrenciler belki de siz, bunların gölgesinde güzel günler yaşayacaksınız. Doğaya, İskenderun’a ve fakültemize aynı zamanda diğer canlılara faydanız dokunacak. Ellerinize sağlık. Okulum adına size teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrenciler veda ederek okullarına mutlu bir şekilde döndüler.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet