Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit başkanlığında düzenlenen toplantıda, ilk oylaması 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ikinci oylaması

Gündem   A+a-

 

    24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde İskenderun genelinde alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü.

 

   22 Temmuz 2014 Salı günü saat: 10.30’da Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya;

   İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Özden O.Dürüst, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz BAŞAR ve İlgili Birim Amirleri ile AK Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MP İlçe Başkanı Mustafa Kundakçı, DSP İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, BBP İlçe Teşkilatı Sekreteri Mehmet Yılmaz, HDP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Kızılay katıldı.

 

    İlk oylaması 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ikinci oylaması 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecindeki çalışmaların ele alındığı toplantıda; 15.07.2014 Salı günü saat: 14.00’da Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ başkanlığında Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonunda İlgili Kurum Amirleri ve Siyasi Parti İl Başkanları ile yapılan değerlendirme toplantısında alınan kararlar ile seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi ve mevcut eksikliklerin tamamlanması ile ilgili hususlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

 

    Bu seçimde ilk defa Cumhurbaşkanı’nın halkın oylarıyla belirleneceğinin altını çizen İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun'da seçim ile ilgili olarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve halkın özgür iradesinin sandığa yansımasını sağlamanın önemli olduğunu dile getirdi.

 

    Kaymakam Özyiğit, 2007 yılında yapılan Anayasa değişikliği ve arkasından 2010 yılında yapılan referandum sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçiminin halkın vereceği oylarla yapılacağını belirterek, alınacak güvenlik tedbirlerinde tüm kurum ve kuruluşlarımızın koordineli şekilde hareket etmesi ve işbirliği içinde çalışmasının önemine değindi.

 

    Seçim takviminin başlamasından itibaren devam eden sürecin İskenderun'da huzur, güven ve karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde ilerlemesinin hepimizin ortak temennisi olduğunu ve bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Özyiğit, Bu manada yürütülen çalışmaların seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması, Ülkemiz ve İskenderun siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin eşit ve adil olarak kullanılması bakımından önem arz ettiğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

İskenderun’un demokratik olgunluğa ulaşmış, huzurun, güvenliğin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu bir kent olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit, “Temennimiz, İlçemize yakışır bir şekilde seçim ortamı geçirmektir. Bu manada kadirşinas İskenderun halkının ve siyasi parti teşkilatlarımızın çok değerli temsilcilerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

 

Toplantı; İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan konuya dair sunum ve karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

 


 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş