Skip Navigation Links

Ali Çıtanak'tan Zorunlu Basın Açıklaması

İki gündür gündemi meşgul eden 'zabıtaya dayak' konusu ile ilgili açıklama ve düzeltme ihtiyaçı hissettiğini ifade eden İskenderun Belediyesi CHP'li m

Gündem   A+a-

İki gündür gündemi meşgul eden "zabıtaya dayak" konusu ile ilgili açıklama ve düzeltme ihtiyaçı hissettiğini ifade eden İskenderun Belediyesi CHP'li mecli üyesi Ali Çıtanak, bilinenin aksine tartışmanın aile yakınıyla hiç bir ilgisi bulunmadığını iddaa etti.

Ali Çıtanak açıklamasın da şöyle dedi; "İki gündür basında yer alan haberler karşısında işbu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Öncelikle yanlış olan bazı bilgileri düzeltmeye çalışayım.
Yakınlarım için özel bir talebim olmadı.
Yakınım D.Ç adına bir ay kadar önce işyerinin ruhsatı olmadığı cihetiyle tutanak tanzim edilmiştir. Tartışmanın bundan kaynakladığı ifade edilerek basın bilerek ve istenerek yanlış yönlendirilmiştir. Tartışmaya neden olduğu ifade edilen tutanağın ait olduğu işyeri hâlihazırda yakınlarıma ait olmayıp, 03 Aralık 2010 tarihinde başka bir şâhısa devredilmiş, su aboneliği ise 06 Aralık 2010’da söz konusu vatandaş adına yapılmıştır. Bu şahsın benimle herhangi bir akrabalık ilişkisi bulunmamaktadır. Tartışmanın benim yakınımla ilgili olması fiilen imkânsızdır.
Tartışma uzun bir süredir esnafa yapılan haksız baskının kaldırılmasını talep etmemden kaynaklanmıştır. Uzun süredir gelen şikâyetlerden dolayı, başta belediye başkanımız olmak üzere belediye idaresini vatandaşa hoşgörülü davranması konusunda uyarıyorum. Çünkü özellikle CHP tabanına yönelik eski idari kadrolarının çifte standart içeren şikâyetleri tarafımıza ulaşmaktadır. Nitekim çifte standart içeren ve özellikle CHP tabanına yönelik baskılar herkesin malumudur. Son olarak bütçe görüşmelerinde bu kadroların değişmesi gerektiğine dair açık tutum aldım. Bu tutumumu cezalandırmak maksadıyla ve meclis ile encümen görevlerimi yapmamı engellemek için yakınımın devretmiş bulunduğu işyerine ait eski tutanağı gündeme getirerek tarafıma bizzat komplo kurulmak istenmiştir.
Şiddet Bir Çözüm Yolu Değildir
Hayatım boyunca şiddete karşı bir anlayışla yetiştim. Şiddet siyasi ve sosyal yaşamımda her zaman karşı olduğum bir tutumdur. Belediyede artık tuzu kokmakta olan eski kadroların basına servis ettiği ve gerçeği çarpıtan söz konusu olayda kimseye şiddet uygulamadım. Kimseye saldırmadım, dayak atmadım veya tartaklamadım. Bilakis saldırıya uğradım. Zabıta müdürü eğer şiddete maruz kaldıysa neden rapor almamış veya hakkımda şikayetçi olmamıştır. Zabıta müdürü kendisine neden vatandaşlara haksızlık yapıyorsunuz, tutanak tuttuğunuzda, ceza yazmak zorunda kalıyoruz, insanları neden mağdur eden bir tutum halindesiniz diye sordum. Sonrada yanınıza geliyorum diyerek odasına gittim. Zabıta müdürü de aynı şeyleri tekrarladığımda “ sana hesap mı vereceğim ulan diyerek üzerime yürümüştür. O sırada önceden kurgulandığı belli olan bir güvenlik görevlisi de bana fiziki saldırıda bulunmuştur. Olay tamamen bu şekilde cereyan etmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Akıllarınca bana iftira edenler ve bu komployu bana kurarak gerçeği çarpıtanlar bilmeli ki yaptıklarının hesabını bir bir vereceklerdir. Çünkü benim haksızlıkla mücadelem bir yaşam tarzına dönüşmüştür. İskenderun Belediyesinin geçmiş dönem kalıntıları, çok iyi bildikleri Bizans oyunlarıyla beni engelleyebileceklerini sanıyor. Ama Kaya gibi koruduğum siyasi duruşum, sığındıkları çakıl kalelerini de tuz-buz edecektir.
Basın Duyarlı Davranmıştır
Yerel basında olay hakkında yer alan haberler, belediyede geçmiş dönem kalıntılarının yaptığı servis neticesinde gerçekleşmiştir. Tartışmanın hemen ardından internet sitelerinde haber geniş yer almıştır. Basın duyarlı davranmış ve kimseyi kollama ihtiyacı hissetmeden edindikleri bilgileri tarafsızca yer vermiştir. Her ne kadar haberler yanlış bilgilendirme neticesinde aleyhime yer almışsa da basının acımasızca beni eleştirmesi doğru bir tutumdur. Tüm basın camiasını tebrik ediyorum. Çünkü basına verilen bilgiler doğru olabilirdi ve görevi ne olursa olsun seçilmişler yaptıkları yanlışlardan dolayı eleştirilmelidir. Basın mensubu arkadaşlarım görevini yapmıştır. Bundan sonraki olaylarda aynı tutumu takınacağına inancım tamdır. Kendi adıma yalan bilginin ve iftiranın eninde sonunda sonuçsuz kalacağını bildiğimden dolayı rahatım. Ancak bu yalan ve iftiranın sahibi olan zavallılar ile onları koruyanların artık içleri rahat etmeyeceğini biliyorum. "

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet