Skip Navigation Links

Yeni İskenderun’u Planlarken Küçük Hesaplarla İşimiz Olmayacak!!!

İskenderun Başkanı Seyfi Dingil , göreve başlamasının 100’ncü günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Gündem   A+a-

 

    Basın toplantısında belediyenin 100 gününü değerlendiren Seyfi Dingil, İskenderun’un ve bölgenin geleceğine ilişkin yepyeni bir sayfa, yeni bir gelecek sloganını seslendirdi.. Geçmişten gelen alışkanlara, bakış açılarına ve vizyona set çektiklerini belirten Seyfi Dingil, yeni bir İskenderun’u anlatırken aynı zamanda da “biraz sabır” dedi..

Yeni İskenderun’u Planlarken Küçük Hesaplarla İşimiz Olmayacak!!!

    57 yıl aradan sonra İskenderun’u iktidar ile buluşturan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’da artık ‘Yeni İskenderun’ dönemi başlayacağını açıkladı. İskenderun için hazırladığı projeleri basın mensupları ile paylaşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “büyük düşünüp ona gör hesaplar yapacağız. Küçük hayallerin peşinden koşmayacağız. Marka kent olmak istiyorsak kafa yapımızı değiştireceğiz” dedi.

 

    Feyezan Kanalı Yaşam Alanı Olacak…

    İskenderun’un kanayan yarası olan Feyezan Kanalının; kamelyalar, ağaçlandırma, yapay gölet ile yaşam alanı olacağını söyleyen Seyfi Dingil, Feyezan Kanalı için çalışmalara Orman Bakanlığının 3E sloganı ile başlayacaklarını belirtti. Başkan Seyfi Dingil; “Orman Bakanlığının bir sloganı var. 3E (Estetik, Emniyet Ekonomi) Feyezan kanalı artık bir problem olmaktan çıkacak. Kamelyalar, ağaçlandırma, yapay gölet kısacası orası yaşam alanı olacak” dedi.

    İskenderun’da Büyük İskender Müzesi Kurulacak…

    İskenderun’a gelen kişilerin gezip dolaşacağı bir yer olmadığının altını çizerek kente önemli kazanımlar için projeler hazırlandığını bunların içerisinde Büyük İskender müzesi olduğunu da müjdeleyen Başkan Seyfi Dingil; “Biliyorsunuz ki kentimizi kuran kişidir büyük İskender. Bundan yola çıkarak İskenderun’a Büyük İskenderun müzesini kazandıracağız. Dünya’da sadece 3 ülke de Büyük İskender müzesi var. Dördüncüsü de Türkiye’de İskenderun’da olacak. Bununla ilgili olarak Makedonya’ya gittim. Oradan müze için ne gerekiyorsa hükümetimizin de desteği ile teminini sağladık” diye konuştu.

 

    Karayolları Parkı Can Damarı Olacak

   Karayolları Parkı Peyzaj projesi ile İskenderun’a çığır atlatmak istediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayolları parkının İskenderun’un can damarı olacağını söyledi.

    Yıllık 1,5 Milyon TL’ye Kapıda 50 Kişi Bekliyordu…

    İskenderun’un 55 dönümlük tek yeşil alanının Karayolları parkının olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Burası özelleştirme idaresinindi. 13 yıldır boş. Özelleştirme idaresi burayı satıp bir tasarruf elde etmek istiyordu. Yeşil alan olduğu için bize teklif geldi imarının değiştirilmesi için. Ben bunu ret ettim. Ankara’ya gittim. Bakanlarımıza durumu anlattım. Ondan sonra özelleştirme idaresi burayı Karayollarına devretti. Karayolları burayı ihaleye çıkarttı. Tabi ki bizler Ankara ile tekrar görüştük. Şu anda askıya çıkmış. Karayolları için yıllık 1,5 Milyon TL’den 50 kişi kapıda bekliyor. Bizler iktidarın gücü ile bu projeyi askıdan da indirdik. Ve şimdi yeni bir projeye başladık. Sosyal tesisler ile donatacağımız Karayolları Parkı Peyzajını İskenderun’un can damarı haline getireceğiz” açıklamasına yer verdi.

   Tekno Kente %5 Hisse Ortağıyız…

    Mustafa Kemal Üniversitesi ile teknik protokol anlaşması da yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un tekno kente %5 hisse ortağı olduğunu ifade etti.

 

  İskenderun’un Yeni Projeleri…

    Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in İskenderun için hazırladığı projeler; “Yeni feyezan kanalı, karayolları park, büyük İskender müzesi, Sahil, kentsel dönüşüm, TOKİ, AR - GE Etüt, RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi), dawn sendromlu engelli kafe, üstün yetenekli çocuklara destek, kanatlı caddesi, cami ve ibadethane temizliği, Atatürk Anıtı yenileme, ilaçlama, muhtarlık evleri, 112 acil servis, merkez cami, fayton, asfaltlama ve parke, yaşlı evleri, piknik yerleri, düğün salonu”

 

 


 
Yeni İskenderun’u  Planlarken Küçük Hesaplarla  İşimiz Olmayacak!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet