Skip Navigation Links

Samandağ Festival Coşkusu

OKUR: “SAMANDAĞ HALKI OLARAK BÖLGEMİZDE VE TÜM DÜNYADA BARIŞ İSTİYORUZ”

Gündem   A+a-

 Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği geleneksel 15. Evvel Temmuz festivali Deniz Sitesi’ndeki ilk gecesi coşkulu geçti.

Akşam Etkinliklerinde Yeni Günışığı Rehabilitasyon Merkezi korosu sahne aldı. Daha sonra Grup MULABU hareketli şarkılar söyledi. Tekebaşı Kurtuluş Okulu tiyatro grubu sergiledikleri oyunla izleyicileri kahkahaya boğdu. Yerel sanatçı Yılmaz Suadiye okuduğu bir birinden güzel Arapça şarkılarla alkışlandı. Gecenin son bölümünde sahne alan Pınar Aydınlar okuduğu türkülerle geceye renk kattı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Kurtuluş Okur şunları söyledi. “ Siz sevgili halkımızın katkıları ve katılımı ile verdiğiniz destekler sayesinde bir düğün salonunda başlayan festivalimizin bu günlere gelişerek taşınmış olması bizlere büyük mutluluk vermektedir. 15. sini düzenlediğimiz Evvel Temmuz Festivaline sizleri aramızda görmekten mutluyuz. Öncelikle dün gezi direnişleri sırasında yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz Korkmaz’ın ölüm yıl dönümüydü. Onun nezdinde bütün gezi direnişi şehitlerini saygıyla anıyoruz. Anıları mücadelemizde yaşayacak. Ülkemiz ve bölgemiz zor zamanlardan geçmektedir . İçerde kutuplaştırıcı, ötekileştirici, çatışmacı bir politika sergileyen AKP hükümeti dış politikada emperyalizmin sözcülüğünü ve taşeronluğunu üstlenmiştir. Ayrımcı ve mezhepçi yaklaşımı ile destek verdiği ve büyüttüğü IŞID canice eylemleri Suriye’den sonra Irakta ’da sürdürmektedir. AKP hükümeti bilmelidir ki sadece kendi parmaklarını değil bütün Ortadoğu’yu yakmanın eşiğine getirmiştir. Emevi zihniyetinin ürünü olan bu politikaları kınıyor ve red ediyoruz. Samandağ halkı olarak bölgemizde ve tüm dünyada barış istiyoruz. İlçemiz, Şehrimiz inkarcı egemen zihniyetin asimilasyoncu politikaları nedeniyle tarihi bağlarından kopartılmaya çalışılmış ve bunun ilk adımı olarak yer isimleri burada yaşayan insanlara hakaret edercesine değiştirilmiştir. İlçemizde bulunan en açık örneği Cilli köyünün isminin Tekebaşı, Wed el cerep köyünün Koyunoğlu olarak değiştirilmiş olmasıdır. Bizler tekçi zihniyetin bizlere dayattığı asimilasyon politikalarına ve bu politikalar sonucunda hayat geçirdiği yerleşim yerlerinin isimlerinin değiştirilmesine karşı başta ilçemiz olmak üzere diğer İl ve İlçelerdeki yerleşim yerlerinin değiştirilen isimlerinin iadesini talep ediyoruz. Bu kapsamda derneğimiz ce başlatılan imza kampanyasına katkılarınız bekliyoruz. Kampanya festival boyunca alanda devam edecektir.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet