Skip Navigation Links

LÜTFÜ SAVAŞ;’Engelli Hemşehrilerim İçin Birçok Projeyi Hayata Geçireceğiz'

Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Talasemi ve HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Gündem   A+a-

 Hatoder Genel Başkanı Kerimoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yeni görevinde başarılar diledi.

Büyükşehir kapsamında alınacak personel alımları çerçevesinde kamuda çalıştırılması gereken %3 engelli oranın uygulanması sırasında ise birer engelli statüsünde olan talasemi ve orak hücre anemi hastalarının da işe alımlarına destek verilmesi gerekiğini ifade eden Kerimoğlu; “Geçmişte olduğu gibi bundan sonra ki zamanlarda da sizlerle her türlü sosyal içerikli organizasyon ve çalışmalarda ortak işbirliğine dernek olarak gitmek için işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarının altını çizdi.”

Genel Başkan Kerimoğlu konuşmasına şöyle devam etti ; “Hatay ilin de özellikle Talasemi ve orak hücre anemi hastası kişilerin toplu taşıma araçlarından diğer Büyükşehir Belediyelerinde olduğu gibi engelli ulaşım kartları sayesinde sıkıntı çekmeden faydalanmaları için en kısa süre de çalışmaların başlatılması gerektiğini vurguladı.’’

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“İlimiz genelinde son yıllarda Hatoder olarak çok ciddi çalışmalara imza attığınızı yakinen takip etmekteyiz. Bu konuda Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaşam boyu çektikleri acı ve sıkıntıları da hekimler olarak en iyi bizler bilmekte ve görmekteyiz. Bizler ilimiz genelinde %12’ler civarında olan engelli oranlarını göz önünde bulundurarak ilimiz genelinde toplu ulaşım konusunda ulaşım koordinasyon merkezi çalışmalarını halkımız için başlatmış bulunmaktayız.

Bu konuda ilerleyen zamanlarda gerek Hatay halkı gerekse engelli vatandaşlarımız hak ettikleri hizmetleri en iyi şekilde alacaklardır. Bu konulardan kimsenin şüphesinin olmamasını isterim, dernek olarak iletmiş olduğunuz istek ve taleplerinde zaman içerisinde çözüme kavuşturulması konusunda Büyük Şehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımızı bilmelisiniz. Bizler, sizin gibi amacı insana ve insanlığa hizmet olan sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla birlikte Hatay’ımızın geleceğini en güzel şekilde inşa etmek için her zaman karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörüyü ön planda tutan bir tutum içerinde olduğumuzu ve fikir alışverişlerine önem verdiğimizi herkes bilmelidir.”dedi.

Göreve gelmeden önce otobüslerde kart sisteminin olmadığını belirten Başkan Savaş;’’ Göreve geldiğimizde otobüslere kartlı sistem yoktu. Hemşerilerimin daha rahat etmesi için kart sistemini hayata geçirdik. Yürüme engelli vatandaşların daha rahat seyahat edebilmesi için halk otobüslerine engelli asansörü takılması için çalışma yaptık. Engelli hemşerilerimin rahat edebilmesi için bir çok projeyi hayata geçirdik. ’’dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet