Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol'da Gerginlik Tırmanmaya Devam Ediyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısının ardından tırmanan gerginlik sürüyor.

Gündem   A+a-

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısının ardından tırmanan gerginlik sürüyor.
Olay sonrası ilçede yaşanan provokatif eylemler devam ediyor. Bugün de Dörtyol hareketli dakikalara sahne oldu. Akşam saatlerinde öfkeli gruplar tarafından masaları ateşe verilen Eski Hal'de karşıt iki grup arasında sözlü ve fiili gerginlik meydana geldi. Çevik Kuvvet ve askeri birlikler gelişmelere müdahale etti.
Kaymakam Hayri Sandıkçı da kalabalığın arasına gelerek, sağduyu çağrısında bulundu. Kimsenin birkaç tahrikçinin oyununa gelmemesi uyarısında bulunan Sandıkçı, "Arkadaşlar sakin olalım. Ateşin üzerine ateşle gitmeyelim. Bütün yaralar sarılacak. Zarar görenlerin kayıpları tazmin edilecek. Ancak bugünlerde biraz sabırlı olalım. İçimize bir takım provokatörler girebilir. Aklıselim olmakla yarar var. Bu memleket hepimizin, aksi takdirde buralar yaşanmaz hale gelir. Karşılıklı anlayış içinde hareket etmek zorundayız. Bu açıdan halkımıza güveniyorum." dedi.
Sokaktaki eylemcilerle uğraşmaktan gerçek failleri yakalamaya fırsat bulamadıklarına işaret eden Sandıkçı, şunları söyledi: "Çanakkale'de beraber savaştık. Cumhuriyeti beraber kurduk. Birkaç tahrikçinin, dış güçlerin etkisiyle kardeşi kardeşe düşüremeyiz. Terör örgütü PKK yüzünden insanlarımız karşı karşıya gelemez, gelmemelidir. Bin yıllardır beraber yaşıyoruz; beraber yaşamaya devam edeceğiz."


Saldırı sonrası kırmızı ışıkta dur ihtarına uymayan 3 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Sandıkçı, bu zanlıların ifadelerine başvurulduktan sonra serbest kaldığını açıkladı.
Şu ana kadar saldırının faillerinin yakalanmadığına dikkat çeken Sandıkçı, operasyonların sürdüğünü bildirdi. Şehirde kundaklama olaylarına karışan bazı şüphelilerin de gözaltına alındığını dile getiren Sandıkçı, ifadelerinden sonra bu kişilerin de serbest bırakıldığını ifade etti.
Sandıkçı, ilçede halkı karşı karşıya getirmek için dışarıdan bir takım provokatörlerin de gelmiş olabileceğini sözlerine ekledi. Kaymakam Sandıkçı'nın açıklamaları sonra olayları farklı bir mecraya çekmeye çalışan kişiler güvenlik ekiplerinin kontrolünde dağılmaya davet edildi. Dağılma sırasında gruplardan bazıları sloganlar atınca ortalık yine karıştı. Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak ve cop kullanarak şahısları dağıttı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar