Skip Navigation Links

Hükümet Memurun Başına Torba Geçirmektedir

DEVLET MEMURU YERİNE; HÜKÜMET MEMURU!”

Gündem   A+a-


    Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan çıkartılmak istenen TORBA YASA kanunu ile DEVLET MEMURLUĞU kavramının silinip yerine HÜKÜMET MEMURLUĞU kavramının yerleştirmeye çalışıldığını ve torbanın memurun başına geçirilmenin amaçlandığını iddia etti.

 

    MAHKEME KARARLARI DAHİ YOK HÜKMÜNDE SAYILACAK

    Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan yaptığı yazılı açıklamada; “Ülkemizi 12 yıldır yönetmekte olan AKP Hükümeti gittikçe otoriterleşmekte ve benden olmayana bana oy vermeyene hayat yok benden olmayan bertaraf olur düşüncesini ülke yönetiminde hakim kılmaya çalışmaktadır. Şu günlerde Meclis Komisyonlarında görüşülmekte olan Torba Yasa da Hukuktan bahsedilen Demokratik bir ülkede teklif edilmesi bile abes olan hükümler yer almaktadır.

    Yasaya göre: Diyelim ki Genel Müdür kadrosundaki devlet memuru ya da polis amiri ya da subay hiçbir soruşturma ve inceleme olmadan bu görevden alınıp çok düşük bir kadroya atandı. Memur mahkemeye müracaat etti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı veremeyecek! Yargılama sonunda mahkeme memuru haklı bulup göreve iadesine karar verse de hükümet bu kararı 2 yıl uygulamayacak! Yani mahkeme kararı yok hükmünde sayılacak! İki yıl sonra kadro boş olsa dahi aynı göreve değil başka bir göreve varabilecek. Genel müdür konumundaki memur hiçbir mali hak iddia edemeyecek. Kendini hiçbir soruşturma ve inceleme olmadan görevden alan yetkililer hakkın-da tazminat davası açamayacak!.

    Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde Mahkeme kararı yok sayılamaz. Tabi Eset rejiminin hakim olduğu ülkeler ve muz cumhuriyetleri hariç! Ama her ne hikmetse İleri Demokrasi uyguladığını söyleyen AKP Hükümeti yüz kızartıcı böyle bir yasayı Türk Halkından ve Milyonlarca memurdan hiç çekinmeden Meclis gündemine getirebilmektedir.

    Bir çok vatandaşımızın ve memurumuzun inanmakta zorlandığı bu durum maalesef ülkemizin acı bir gerçeği olarak memurlardan büyük oranda oy almış AKP li Milletvekilleri tarafından yasallaştırılmaya çalışılmaktadır! Peki AKP Hükümeti böyle ayıplı yüz kızartıcı bir yasayı çıkarma cesaretini nereden almaktadır? Ülkede hakim olan ‘’BİAT’’ kültürü maalesef hükümeti bu konuda cesaretlendirmektedir. Havuz medyası ile kafası bulandırılan Halk, olayları sorgulamamakta “Bir bildikleri vardır herhalde” diyerek her şeyi kabullenmektedir. Hükümet tarafından başkanları Akil Adam! ilan edilen sendikalar ise susmakta memurları susturmakta onları makam mevki tayin terfi uygulamaları ile uyutmaktadırlar.

    Bizler Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen camiası olarak: Devlet memurunun başına alenen Torba Geçirmek ve Devlet memurluğu kavramını yok edip Hükümet memuru kavramını yerleştirmeyi amaçlayan bu yasanın çıkmaması için her türlü demokratik mücadeleyi göstermekteyiz göstereceğiz. Mecliste yaptığımız görüşmeler Siyasi parti Yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler devam etmektedir. Bu ayıp yasanın çıkmaması için çabalarımız ve çalışmalarımız devam edecektir. Bu konuda bizim yaptığımız çalışmalar ve diğer sendikaların suskunluğu konusunda takdir, Yüce Türk Halkının ve Onurlu Devlet Memurlarınıdır.” dedi.

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet